Sağlık

TTB Deprem Bölgesindeki Aile Hekimlerinin Maddi Kayıplarının Tazminatını İstedi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Şubat ayında yaşanan depremlerde aile sağlığı merkezleri/panellerinde yaşanan maddi kayıplara ilişkin 11 Ekim 2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı’na yazı yazdı.

Bu yazıda, Şubat ayında yaşanan depremlerin bölgedeki aile sağlığı merkezlerini tamamen veya kısmen etkilediği, bunun sonucunda teknik, tıbbi ekipman ve bilgisayar donanımlarının kullanılamaz hale geldiği, bazılarının ise hırsızlığa maruz kaldığı belirtildi.

Aile hekimlerinin sağlık hizmeti vermek için ihtiyaç duyduğu tüm bu ekipmanların maliyetinin yüksek olduğu vurgulanan yazıda şöyle denildi:

“Deprem öncesinde alınması gereken önlemlerden ve deprem sonrasında afet yönetimi nedeniyle oluşabilecek can ve mal kayıplarından yönetim sorumludur. Ancak gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle bazı kullanılabilir cihaz ve malzemelerin çalınması riski, kolluk kuvvetlerinin ihmali olarak değerlendirilebilir. Çünkü; “Depremde ailesini, sevdiklerini ve eşyalarını kaybeden aile hekimlerinden aile sağlığı merkezi/birimi için gerekli donanımın yeniden sağlanmasını istemek hakkaniyete aykırıdır.”

Yazının son bölümünde TTB, aile hekimlerinin ihtiyaç duyduğu gezici sağlık hizmetlerinin sunumu için gerekli teknik, tıbbi ekipman, bilgisayar donanımı, motorlu araç ve sarf malzemelerinin Sağlık Bakanlığı’ndan sağlanmasını talep etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

haberbasiskele.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu