Sağlık

Bebekler Rehber Olmadan Nasıl Dil Öğrenirler?

Dil gelişimi, iletişim kurma, iletişim kurma ve mana yeteneği ile sonuçlanan kusursuz bir süreçtir. Aslında dil öğrenmek doğuştan gelen bir yetenektir ve bebekler bunu nasıl yapacaklarını bilerek doğarlar. Gelin bu farklı sürece birlikte bakalım…

Kaynak:https://www.verywellfamily.com/how-do…

Dil gelişimi, iletişim kurma, iletişim kurma ve mana yeteneği ile sonuçlanan mükemmel bir süreçtir. Aslında dil öğrenmek doğuştan gelen bir yetenektir ve bebekler bunu nasıl yapacaklarını bilerek doğarlar.

Bebekler dünyaya geldiklerinde dünya dillerindeki tüm sesleri duyabilir ve ayırt edebilirler. Bu, yaklaşık 6.500 dilde 150 sese eşittir.

Ancak başka hiçbir dilde bu kadar çok ses yoktur. Örneğin İngilizcede 44 farklı ses vardır. Bu aşamada bebekler hangi fonemlerin (fonemlerin) öğrendikleri dille ilgili olup hangilerinin olmadığını öğrenirler.

İkincisi, bebekler bir dildeki seslerin nasıl mana yaratmak anlamına geldiğini öğrenirler. Bu sesleri anlamlandırmak için çocuğun bir kelimenin nerede bitip diğerinin nerede başladığını anlayabilmesi gerekir. Bunlara ‘kelime sınırları’ denir.

Bebekler son aşamada cümleler kurmaya başlar. Dilbilgisi doğruluğu ile orta mana arasındaki farkı öğrenirler.

Çocuklar cümle kurmaya başladıklarında cümlenizin mantıksız olup olmadığını anlayacaklardır.

habercicekdagi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu