Haber

İZMİR’DE DEPREM MAĞDURLARI YERLEŞTİRİLMİŞTİR; ‘DEPREMİN SESİ HALA KULAĞIMIZDA’

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremden sağ kurtulan 46 kişi, İzmir’in Çiğli ilçesindeki öğrenci yurduna yerleştirildi. Depremzede Mahmut Hülagu, o anı, o geceyi asla unutamam. Depremin sesi hala kulağımda” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran depremlerin ardından depremzedeler İzmir’e getirilmeye başlandı. Kahramanmaraş’tan 40 depremzede ve Gaziantep, Genç ve Gaziantep’ten 6 depremzede Spor Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Depremzedelerin boş yurt, otel ve misafirhanelere yerleştirileceği öğrenildi.

‘O ANI, O GECEYİ UNUTMUYORUM’

Mahmut Hülagu, depremden son anda kurtulduğunu belirterek, “Bu sarsıntı yüzyılın en şiddetli sarsıntısıydı. Kabus görmek üzereydi. Bizim için ‘anlatılmaz’ denen bir olay oldu. Unutun o anı, o geceyi.Depremin sesi hala kulaklarımda.O an evlerin yıkılması,insanların endişeyle kendilerini binalardan dışarı atmaları,imdat çığlıkları hepsi gözümüzün önünde. Oturduğumuz ev son anda dışarı çıkarak canımızı kurtardık. Çocuklarıma sarılıp söz-vasiyet getirdim. Son nefesimizi alacağız sandım. Dua ettim, Allah’a sığındım ve Allah’a sığındım. son anda kendimizi dışarı attık, “O sırada deprem hala oluyordu” dedi.

‘Çaresizlik diz boyuydu’

Sarsıntının 90 saniye sürdüğünü söyleyen Hülagu, “Deprem yaklaşık 90 saniye sürdü. Hayatlarımızı kurtardık ama dışarıda kar ve soğuk, çaresizlik diz boyuydu. Ailemden çok kişiyi kaybettim. Allah hepsine rahmet eylesin. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta her şey korkunçtu. Allah bir daha yaşatmasın acımız çok büyük. Kahramanmaraş’tan 40 kişi otobüsle İzmir’e geldi. İzmir’de olmaktan mutluyum” dedi.

haberseyhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu