Haber

Ünlü futbolcuları dolandıran Seçil Erzan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ve 6 şüphelinin, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi “yüksek kârlı gizli fon” vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla yargılandığı davada, Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi, yüksek getiri sağlayan güvenilir bir fon olduğunu söyleyerek yaklaşık 25 milyon dolar 7 milyon 384 bin lira dolandırdı. Fatih Terim gibi isimler de bu fona dahil edildi. Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Seçil Erzan

BİR SONRAKİ DURUŞMAYA KADAR TUTUKLU KALACAK

Mahkeme Seçil Erzan’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Öte yandan bir sonraki duruşma 8 Mart’ta görülecek.

İDDİADAN DETAYLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan’ın bir bankanın Levent’teki şubesinde yönetici olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel çıkarı nedeniyle 2 milyon dolar aldığı belirtilerek, yüksek kâr vaadiyle onu kendisine iade edecekti.

İddianamede, müşteki Çeviker’e para karşılığında yazılı belge verildiği ancak daha sonra Çeviker’in Erzan’a ulaşmaya çalışmasına rağmen ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, bankanın soruşturma başlattığı ve Çeviker’in Erzan’a ulaşmaya çalıştığı belirtildi. Erzan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İddianamede, bu sistemle sanık Erzan’ın, futbolcular, iş adamları ve çeşitli meslek gruplarından şikayetçilere, yüksek getirisi olan sağlam bir fonun bulunduğunu anlatarak, şikayetçileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Fatih Terim, Hakan Ateş gibi kamuoyunun tanıdığı isimler bu fona dahil oldu. Gerçekte böyle bir fonun bulunmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan’ın müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler hazırladığı, bu belgelerin üzerine banka kaşesi ve ıslak imzasını koyarak müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği belirtildi.

Seçil ERZAN İÇİN İSTENEN CEZA 252 YILA ÇIKTI

Ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle, sanık Erzan’ın “özel evrakta sahtecilik” ve “kooperatif yöneticilerinin ticari faaliyetler kapsamında kooperatif faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Tüccar veya şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişilerin faaliyetleri.” Hakkında istenen hapis cezası da artırıldı. Erzan için 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün aynı suçlardan 3 yıldan 85 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesinin ardından 4’ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım 2023’te hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, tutuklu iki sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak’a erteledi. Duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 15 Ocak’a erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu