Haber

Son Dakika: Bakan Fidan’dan çok sert açıklamalar: ABD örgüte destek veriyor!

FLAŞ HABER: TBMM Genel Kurulu’nda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında terörle mücadele konusunda bilgilendirme toplantısı yapılıyor.

Milli Savunma Bakanı Güler’in ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da TBMM Genel Kurulu’nda terörle mücadele konulu bilgilendirme toplantısında konuştu.

Hakan Fidan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Komşularımız terörle mücadelemizi güçlendirmeli. Terör örgütünün son kullanma tarihi geçti. Sınırlarımızda ve ötesinde bölücü terör örgütüne kendini güvende hissedecek alan bırakmayacağız. Nokta operasyonlarıyla yöneticileri ortadan kaldırıyoruz. PKK Türkiye’de zemin kaybetti.

Bölücü örgüt Irak’ta nüfuzunu artırmaya çalışıyor. Eğer KYB, Süleymaniye’ye uyguladığımız yaptırımlara rağmen PKK’ya karşı tutumunu değiştirmezse, daha ileri tedbirler almaktan çekinmeyiz.

Irak makamlarıyla istişare sürecimiz devam ediyor ve Irak yönetiminin gelişen PKK anlayışını pekiştirmek amacıyla çalışmalarımız titizlikle yürütülüyor.

ABD, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle örgüte destek veriyor.

“TERÖRÜ KİMİN DESTEKLEDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtuluş’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Vekalet savaşı dedikleri bu süslü tabir, amansız bir emperyalist saldırıdır. Teröre karşı kayıtsız şartsız durmak bizim görevimizdir. Terörle kararlı mücadelemiz son terörist kalana kadar değil, terör bu topraklardan temizlenene kadar devam edecektir. Kimin teröre destek verdiğini çok iyi biliyoruz. Amaçları ülkeleri istikrarsızlaştırmak, yeni devletler yaratmak ve insanları birbirine düşürmektir.

Tüm ülkeleri Türkiye’nin haklı çabalarına destek vermeye çağırıyoruz.

Teröristlerin temel amaçlarından biri birliğimizi bozmak. Gücümüzü özgürlükçü siyasetimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Toplumsal huzurumuzu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.

Terörün hayatımızın akışını bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye sorunlarını çözebilecek bir devlettir. Terör belasını da yok edecek ve tarihin çöplüğüne atacaktır. Terör belasını tüm unsurlarıyla yok edeceğiz.

Teröre izin vermemek onun propaganda gücünün elinden alınmasıyla mümkündür. Kararlı çabamızın hukuki siyasi temelde sürdürülebileceğinin altını çizmek isterim.

Siyasetin imkanlarını artıracağız ama siyasetin imkanlarının suiistimal edilmesine izin vermeyeceğiz.

BAKAN GÜLER’DEN KARARLILIK MESAJI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM’de düzenlenen terörle mücadele oturumunda konuştu.

Bakan Güler’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sizleri Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına saygıyla selamlıyorum. Sözlerimin başında milletimizin güvenliği için şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Terörle mücadelede örgütlere ağır darbeler vurduk. Hareket kabiliyetini tükenme noktasına getirdik. En büyük pay şehitlerimize ve gazilerimize aittir.

Silahlı kuvvetlerimiz tehditleri sonumuza gelmeden ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcıyor. Spekülasyonlar üretiliyor. Amaç kahraman Mehmetçik’in çabalarına zarar vermek gibi görünüyor.

Stratejik öngörüden yoksun, bilinçsiz telaffuzlara da tanık oluyoruz. Yakın geçmişte yaşananları unutmuş görünüyorlar. Bu kadar hassas bir konuda birlik olmak yerine acının siyasi malzeme olarak kullanılması kabul edilemez. 2015 yılından bu yana yurt içinde birçok bölgede PKK, YPG ve DEAŞ saldırılarında artış yaşanıyor.

TERÖR KORİDORU PARÇALANDI!

Birçok kahramanımızı şehit ettik. Çok sayıda güvenlik gücümüz mayın ve el yapımı patlayıcılarla şehit oldu. Süreci farklı değerlendirenler var. Bedelini Suriye’de ödediğimiz söyleniyor ama oradaki tedbirler alınmadan bu bedel ödendi. Operasyonlarımız hem bizim hem de bölge halkının çıkarları doğrultusunda devam ediyor.

Terörü kaynağında bitirme stratejisini hayata geçirdik. Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarımızın icrasına da başlandı. 2019 yılında başlatılan pençe operasyonları ve hareketlerinin sınırlandırılması konusunda önemli bir başarı elde edildi. Üs bölgeleri sayesinde yaklaşık 300 kilometrelik güvenli bir hat ve 30 kilometre derinlikte bir güvenlik hattı oluşturduk. Pençe Kilit operasyonu ile kilit kapatılarak güvenliğimiz sağlanmıştır. Aralarında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda personel etkisiz hale getirildi. Pençe operasyonlarımız sonrasında ağır hasar gören PKK, operasyon alanlarımıza öncelik verdi. Sivil yerleşim yerlerini de siper olarak kullanıyorlar.

“TERÖRİSTLER ŞİMDİ SON VURUŞUNU YAPIYOR”

Irak’taki varlığımız sayesinde ülkemizin her yerinde güven ve barış ortamı oluşmuştur. Teröristlerin ortadan kaldırılmasıyla birlikte yatırımlar da büyük bir ivme kazandı. Sık sık bölgeye gidiyorum. Huzurlu ortamı görmek için bu şehirleri ziyaret etmenizi öneririm. Petrol Gabar ve Hakkari yaylalarında üretiliyorsa turist ağırlıyorsa bu, terörü kaynağında yok etme stratejisi sayesindedir.

Kahraman Mehmetçik, zorlu arazi ve iklim koşullarında var gücüyle hizmet ediyor. Şehitlerimiz, gazilerimiz de oluyor. Teröristler şimdi son çarelerini arıyorlar. Hain teröristlerin üs bölgelerimize yönelik saldırıları, görünürlüğün olmadığı ortamlarda haince sergilendi. Üs bölgelerimize yaklaşan teröristlerin birçoğu etkisiz hale getirildi. Kahraman çocuklarımız her türlü teçhizatla üs bölgelerinde görevlerini yerine getiriyor. İhtiyaç duyduğu her türlü mühimmat ve erzak kesintisiz olarak karşılanıyor. Üs bölgelerinde toplam 80 doktorumuz görev yapıyor.

114 AMAÇ YOK EDİLDİ

Güvenlik tedbirlerini sürekli arttırıyoruz. Tesisler aşamalı olarak geliştirilmektedir.

Irak’ın kuzeyinden gelen haberlerle acımız büyük ama intikam gücümüz daha büyük. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Üs bölgelerimize saldırı girişimleri oldu. Bu saldırılara karşılık 1089 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak ve Suriye’de kapsamlı hava operasyonları başlatıldı. 114 hedef imha edildi. Kuzey Irak’a yapılan baskınlar kesintisiz çabanın gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Teröristler mağaralarında güvende olduklarını düşünürken Mehmetçikler tarafından inlerine gömüldüler.

Bugün yurt içinden ne bir şehit haberi geliyor ne de üs bölgelerimize bir baskın yapılıyor. Bu, terörü kaynağında ortadan kaldırma stratejimizin başarısını gösteriyor.

Türk askerine karşı çaresiz kalan teröristlerin son mücadelesi. Teröristlerin kalbi olan Zap’e ulaşmamız örgütün son direnişini Pençe-Kilit bölgesinde göstermesine neden oldu.

Hangi gerekçeyle olursa olsun, kim takviye yaparsa yapsın güney sınırlarımızda terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz.

KAYNAK: HABER7

licehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu