Haber

Trabzon’daki işletme sahipleri turizm sezonundan umutlu

ESRA PARILTI PERVAN

Trabzon Türkiye’de işletme sahipleri, havaların ısınmasıyla birlikte turizm sezonunun tam anlamıyla açılmasını bekliyor. Otel işletme müdürü Ersin Demirci, “Geçen sezona göre çok daha iyi bir sezon bekliyoruz, kapılar açılıyor, direkt uçuş sayısı arttı… Bunların bize çok şey katacağına inanıyoruz.”

Trabzon Maçka’da bir otelin işletmecisi olan Ersin Demirci, turizm döneminden beklentilerini anlattı. Demirci, bu yıl turizm döneminden umutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“SEZON TAMAMEN TEMMUZ GİBİ BAŞLIYOR”

“Rezervasyonları geçen yılla karşılaştırdığımızda bu yıl çok daha yeterli. Dönem daha yeni başlıyor, önümüzdeki günlerde daha keyifli geçeceğine inanıyoruz. Şimdi haziran ayındayız, bildiğiniz gibi henüz döneme girmedik. yaz sezonu.Bizim varsayımımız tatilin başında rezervasyonlarda artış olacağı yönünde.Ortadoğu pazarı var,yabancı turist de bekliyoruz.Yabancıdan kastettiğimiz Uzakdoğu olacak,Uzakdoğu olacak Yunan turistlerin bu yıl çok geleceklerine inanıyoruz.Dönemden beklentimiz öncelikle hepimiz için hayırlı bir dönem olması dileğiyle.Geçen döneme göre çok daha keyifli bir dönem geçireceğimize inanıyoruz. hazırlıklar bu yönde.Biliyorsunuz geçen sene kapılar kapalıydı Ortadoğu pazarında fazla talep yoktu temmuz ayında kapıları açtılar.Bu sene direkt uçuşların başladığını görüyoruz ve bu sayı çok fazla. Çalışanlarımızdan operasyon müdürlerimize kadar tamamen hazırız. Bir önceki döneme göre çok daha sakin bir dönem bekliyoruz, kapıların açılması, direkt uçuş sayısındaki artış… Bunların bize çok şey katacağına inanıyoruz, aslında dönem tamamen Temmuz ayı civarında başlıyor, bu Eylül ayına kadar süre devam edecek, o yönde düşünüyoruz.”

“REKLAMLARIN ARTIRILMASININ DAHA FAZLA KAZANÇ SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM”

“Trabzon’un Sümela Manastırı gibi bir cevheri var ve bunların Maçka’da tanıtımının ve reklamının yapılmasının bize daha çok fayda sağlayacağına inanıyorum. Artı yönleri Gümüşhane-Trabzon merkezinin şu an 30 dakika uzaklıkta olması. Buraya gelen misafirlerimiz buraya gelecek. Bir daha gelip burada kalma imkanımız oldu” dedi ve ekledi: “Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyesi’nin reklam ve tanıtım konusunda bize destek vermelerini bekliyoruz. Diğer iş ortaklarımızla iletişim halindeyiz, umarım keyifli vakit geçiririz.”

Kaynak: ANKA / Turizm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu