Haber

Hindistan’da kavurucu sıcaklar 46 kişinin ölümüne neden oldu.

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Uttar Pradesh’in Ballia bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde 42.2 dereceye yükseldiğini duyurdu.
Doktorlar, son 2 günde 34’ü Uttar Pradesh’te ve 12’si Bihar’da olmak üzere 46 kişinin hayatını kaybettiği sıcak nedeniyle 60 yaşın üzerindekilerin dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.

Uttar Pradesh’te hayatını kaybedenlerin 60 yaşın üzerinde olduğu ve sıcakların mevcut hastalıklarını artırmış olabileceği belirtildi.

Sıcak hava dalgası Bihar’da 12 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti

Devlet yetkilileri, Hindistan’da etkili olan sıcak hava dalgasının doğudaki Bihar eyaletinde 24 bölgeyi de etkilediğini açıkladı. Yetkililer, sıcak hava dalgası nedeniyle 24 saatte 2’si polis olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Bihar’da sıcaklık 45 dereceye ulaşırken, meteoroloji yetkilileri sıcak havaya karşı önlem alınması uyarısında bulundu.

Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının genellikle sıcak geçtiği Hindistan’da son yıllarda sıcaklıklardan dolayı daha şiddetli etkiler gözlemleniyor.
Sıcak hava dalgaları genellikle milyonlarca insanı etkileyen su kıtlığına neden olur.

Hindistan’ın batısındaki Maharashtra eyaletine bağlı Navi Mumbai şehrinde nisan ayında bir törene katılan 13 kişi güneş çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Öte yandan Hindistan’ın yanı sıra Bangladeş, Tayland, Filipinler, Vietnam ve Laos gibi bölge ülkelerinde de rekor sıcaklıklar görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu