Teknoloji

Tesla’dan indirim kararı! Model Y fiyatları düştü

Tesla, bu yılın başlarında fiyat rekabetine girerek Çin’de üç aydan kısa bir süre içinde ikinci kez elektrikli otomobil fiyatlarını düşürdü. Ardından birçok marka fiyatları düşürme kararı aldı.

Çin’deki otomobil firmalarının indirim savaşı ağustos ayında da devam ediyor. BYD, Changan ve Chery gibi büyük şirketler rekabete katıldıkça daha büyük indirimler görüyoruz.

Tesla’dan bir indirim kararı daha

Elektrikli otomobil devi Tesla, Model Y’nin bazı versiyonlarının Çin’deki fiyatlarında indirime gitti. Şirket, uzun menzilli ve performans versiyonlarının satış fiyatını düşürdü.

Her iki model de başlangıç ​​fiyatlarından yaklaşık 1934 dolar düştü. Model Y Uzun Menzilli’nin başlangıç ​​fiyatı yüzde 4,5 düşüşle 299 bin 900 yuan’a, Model Y Performance’ın başlangıç ​​fiyatı ise yüzde 3,8 azalarak 349 bin 900 yuan’a geriledi.

Tesla ayrıca, 14 Ağustos – 30 Eylül tarihleri ​​arasında Model 3’ün giriş seviyesi, arkadan çekişli versiyonlarını satın alanlara özel olarak 8.000 yuan’lık bir sigorta sübvansiyonu sunacağını da duyurdu.

Tesla Model Y

Bu yılın başlarında Çin’de fiyatları düşüren Tesla, dünyanın en büyük elektrikli araç pazarında da fiyat düşürme yarışını tetikledi.

ABD merkezli şirket, ilk çeyrekte dünya çapında 422.875 araç teslim etti.

Tesla CEO’su Elon Musk, 1 Mart’ta Yatırımcı Günü’nde fiyattaki küçük değişikliklerin bile talep üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu