Ekonomi

Tesla hisseleri, Avrupa’da devam eden fiyat indirimleri nedeniyle piyasa açılışından önce düştü

Tesla (TSLA) hisseleri, otomobil üreticisinin Almanya’daki Model Y elektrikli aracının fiyatlarını düşürme kararının ardından Çarşamba sabahı piyasa açılışından önce %1,6’dan fazla düştü. Bu fiyat indirimi, Tesla’nın 2023 yılında satış açısından lider elektrikli araç üreticisi olarak Volkswagen’e geçmesinin ardından geldi.

Tesla, Model Y Long Range ve Model Y Performance versiyonlarının fiyatlarını her biri 5.000 euro düşürdü; yeni fiyatlar 49.990 euro (54.340 $) ve 55.990 euro olup, bu da sırasıyla %9 ve %8,1’lik fiyat indirimlerine karşılık geliyor.

Şirket, bu açıklamadan sadece bir hafta önce Çin’de Model 3 ve Model Y için benzer bir fiyat indirimi yapmıştı.

Resmi web sitesinde belirtildiği üzere Tesla, arkadan çekişli Model Y’nin fiyatını da 1.900 euro yani %4,2 oranında düşürerek 42.990 euro olarak yeni bir fiyat belirledi.

Alman Federal Motorlu Taşımacılık Ajansı’nın (KBA) bildirdiğine göre Volkswagen, 2023 yılında Almanya’da elektrikli araç satışlarında Tesla’yı geride bırakarak Tesla’nın %12,1 pazar payına kıyasla %13,5 pazar payı elde etti.

En son fiyat indirimi, Tesla’nın Berlin fabrikasında 29 Ocak’tan 11 Şubat’a kadar planlanan üretimin geçici olarak durdurulacağını duyurmasıyla aynı doğrultuda. Şirket, Kızıldeniz’deki gemilere yapılan saldırılar nedeniyle ulaşım yollarındaki kesintiler nedeniyle modül arızasını gerekçe gösterdi. bu askıya almanın nedeni.

TSLA hisseleri Çarşamba sabahı piyasa açılmadan önce %1,67 düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu