Haber

Sudan Ordusu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na Hava Saldırısı Düzenledi

Sudan ordusu, nisan ayının ortasından bu yana savaştığı Hızlı Güçlendirme Güçlerinin (HDK) bulunduğu başkentteki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na hava saldırısı düzenledi.

Güvenlik kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgilere göre ordu, Nisan ayından bu yana ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki HDK mevzilerini savaş uçaklarıyla bombaladı.

HDK, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınındaki Genelkurmay Başkanlığı’nı çevrelediğini duyurdu.

ABD, Norveç ve İngiltere, Sudan’daki tarafları çatışmayı derhal durdurmaya çağırdı.

Ordu, Hartum’da Zırhlı Birlikler Komutanlığı yakınında konumlanan HDK güçlerine yönelik ağır hava bombardımanı düzenledi.

Üç başkent olarak bilinen Hartum’daki HDK noktaları ile batıda Umdurman ve kuzeyde Bahri de ordu tarafından ağır topçu ateşine maruz kaldı.

Sudan ordusu, başkentin güneyindeki Zırhlı Birlikler Komutanlığı çevresinde HDK mevzilerine yönelik düzenlediği saldırılarda onlarca HDK’lının öldürüldüğünü, 10 askeri aracın imha edildiğini duyurdu.

Bir süredir iki güç arasında başkentteki stratejik noktalardan Zırhlı Birlikler Komutanlığı çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar 100 günden fazladır devam ediyor.

Ordu ve HDK arasında 100 günden fazla süren çatışmalarda, başta başkent ve başkent çevresinde olmak üzere 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı, yaklaşık 4 milyon kişi yerinden edildi. ülkenin batısı.

baykan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu