Teknoloji

Renault, SUV modeli Renault Duster ile Türkiye’deki ürün yelpazesini genişletiyor

Renault, SUV modeli Renault Duster ile Türkiye’deki ürün yelpazesini genişletiyor. ”Uluslararası Oyun Planı 2027” Bu kapsamda OYAK ve Renault, 400 milyon euronun üzerinde yatırım yaparak Duster’ın yanı sıra üç yeni Renault SUV modelini 2027 yılına kadar Oyak Renault Fabrikaları’nda üretime alarak fabrikayı küresel bir ihracat üssü haline getirecek. Model, 2010’dan bu yana Avrupa dışında yaklaşık 50 pazarda 1,7 milyondan fazla satışla güçlü bir uluslararası prestije sahip.

Model, 140 beygir gücü üreten ultra verimli Renault E-Tech tam hibrit teknolojisi de dahil olmak üzere farklı motor ve şanzıman kombinasyonları arasından seçim yapabilecek. Böylece model, Renault’nun 2027 yılına kadar Türkiye satışlarının üçte birini elektrikli ve elektrik tabanlı modellerden oluşturma hedefine aktif katkı sağlayacak.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikalarında en ileri teknolojiyle üretilecek olan model, kalitesi ve üst düzey personeliyle geniş kitlelere hitap edecek. Model, kendinden renkli plastik ve çizilmeye karşı dayanıklı malzemelerden üretilen dış gövde koruma özellikleriyle dayanıklılık gerektiren kullanım koşulları için tasarlanmıştır. Ayrıca Renault’nun üretim standartlarını karşılamak için kapsamlı test süreçlerinden geçti.

Model hakkında şu bilgiler verildi:

Modeli; Sert, güçlü ve estetik görünümüyle dikkat çekiyor. Tamponu ve gövde altını koruyan ön ve arka koruma eklentileri, dış görünümünü zenginleştiren tavan barları gibi donanımları ile bir SUV araçtan beklenen tüm özelliklere sahiptir. Sağlam ve güçlü tasarımını daha da vurgulayan, Renault yazısını taşıyan cesur yeni ön ızgarasıyla rakiplerinden ayrılan benzersiz bir otomobil olarak öne çıkıyor. Otomobilin iç tasarımındaki yüksek orta konsol, üst sınıf bir modele yakışır şekilde güvenlik ve depolama alanını çağdaş tasarımıyla birleştiriyor. Yüksek yerden yüksekliği ve farklı sürüş koşullarında en iyi performansı ve güvenliği sağlayacak beş yeni özel off-road sürüş moduyla her yere gitmeye hazır olan Yeni Renault Duster, tüm bu nitelikleriyle gerçek bir 4×4 özelliklerine sahip.

Yeni Renault Duster Türkiye’de ikinci çeyrekte tanıtılacak

Konuyu değerlendiren MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, ”Türkiye’de üretilecek Renault Duster aslında bizden biri. Türkiye’deki kullanıcıların yıllardır büyük bir hayranlıkla kullandığı ve alıştığı Duster deneyimini yeni bir boyuta taşıyor. Yerli model olacak Yeni Renault Duster, çağımızın ve Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılayan oldukça güçlü ve etkileyici bir model. Şık SUV özelliklerinin yanı sıra, sert ve güçlü yapısı, gelişmiş 4×4 becerileri ve en son hibrit güç aktarım sistemleri ile şık görünümünün yanı sıra tüm Türkiye’nin dikkatini çekecek. Yeni Renault Duster ile güçlendirdiğimiz SUV modellerine odaklanma hedefimiz, Renault markasının başarısını hızlandıracak. “OYAK ve Renault iştirakinin ülkemize katkı sağlayacak stratejisi, küresel pazarlardaki rolümüzün yanı sıra Türkiye pazarındaki konumumuzu da güçlendirecektir” dedi.

Renault Grubu Türkiye CEO’su Jan Ptacek şunları söyledi: ”Markamız, güçlü ortağı OYAK ile birlikte 54 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Renault Duster modelimizin Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikalarında üretilmesi, Türkiye’de pazar lideri olma hedefimizin ilk adımıdır. Renault Duster sayesinde markayı güçlendirebileceğiz, SUV segmentindeki varlığımızı geliştirebileceğiz ve elektrifikasyon stratejimizi hayata geçirebileceğiz. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa’nın değil tüm dünyanın ihracat merkezi haline getireceğiz. “OYAK ile birlikte Türk otomotiv sanayinin gelişimine çok önemli katkılar sağlıyoruz.”

haber-karakopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu