Haber

Diyarbakır ve Siirt’te depremzedelere destek sürüyor

Diyarbakır ve Siirt’te “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen depremzedelere yardımlar sürüyor.

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü’nden bölgeye sevk edilen 120 işçi, deprem sonrası vatandaşların eşyalarının taşınmasından, gıda dağıtımına, enkaz çalışmalarından çöp toplamaya kadar birçok alanda çalışıyor. Hasar gören binaların çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, depremzedeler için temellerin atılmaya devam edeceğini belirterek, herkesin böylesine zor bir dönemde fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

Beyoğlu şunları söyledi:

“Büyük bir azim ve emekle çalışan belediye ekiplerini tebrik ediyorum. Depremde yıkılan binaların enkazından çıkan özel eşyalar da tek tek toplanarak özenle paketleniyor ve belediye tarafından katı atık toplama merkezine naklediliyor. Bu eşyalar daha sonra sahiplerine teslim edilecek.”

Siirt

Valilikten yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinde AFAD ile uyum içinde yürütülen çalışmalara İl Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilen askerlerin yanı sıra güvenlik görevlileri de takviye yapıyor.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kurtalan ve Baykan ilçeleri ile Veyselkarani beldesinde görev yapan güvenlik görevlileri, depremzedelere yiyecek ve giyecek dağıttı ve onlar için çadır kurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu