Haber

90 Kişilik Elektrikli Okul Otobüsü: GreenPower Mega Beast

Elektrikli otomobil çağına hızla uyum sağlarken, kamyonlardan otobüslere kadar pek çok araç da elektrikli olma yolunda ilerliyor. Bunlardan biri de GreenPower markasının Mega Beast adlı yeni okul otobüsü. Tamamen elektrikli olan bu okul otobüsü 90 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Detaylar burada…

90 kişilik elektrikli otobüs: GreenPower Mega Beast!

Şu ana kadar pek çok elektrikli otomobil haberine yer verdik. Ancak en büyük elektrikli otomobilin kapasitesi bile 10 kişiden fazla yolcu alabilen bir minibüsün kapasitesini geçmiyordu. Tabii burada TEMSA gibi markaların gerçekleştirdiği elektrikli şehir içi otobüs projelerini hariç tutuyoruz. İşte 90 kişilik yolcu kapasiteli elektrikli okul otobüsü.

Sarı Amerikan okul otobüslerini biliyor musun? Başta sinemalar olmak üzere dünyanın her yerinde sıklıkla kullanılmaktadırlar. Bu konseptten yola çıkarak GreenPower adlı elektrikli otomobil şirketi, Mega Beast adlı sarı okul otobüsünü duyurdu. 90 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan bu dev otobüsün aynı zamanda devasa aküleri de bulunuyor.

Dacia Duster 2023 fiyat listesi!

GreenPower’dan yapılan açıklamaya göre 387 kW’lık bataryaya ve yaklaşık 300 mil (480 kilometre) menzile sahip olan Mega Beast, şu anda sınıfının en uzun, en güçlü ve en geniş okul otobüsü olma özelliğini taşıyor. Lityum demir fosfat (LFP) pil paketi kullanan Mega Beast, aslında GreenPower’ın son yıllarda sunduğu, 197,3 kW’lık pil ve 225 kilometre menzile sahip Beast modelinin geliştirilmiş hali.

140 mil (225 kilometre) menzil bir okul otobüsü için yeterli gibi görünse de uzun mesafe yolculuklar veya gün içinde sık sık yapılan yolculuklar için yeterli değildi. Elbette kuvvetli hava koşulları da dikkate alındı. Marka, bu nedenler ışığında Mega Beast modeline odaklandı ve 300 mil (480 kilometre) menzile sahip modelini piyasaya sürdü.

Maliyet tarafına gelince ise bazı üzücü sonuçlar ortaya çıkıyor. Dizel okul otobüsü 100 bin dolar civarında satılırken, elektrikli otobüslerin fiyatları 300 bin ile 400 bin dolar arasında değişiyor. Ancak elektrikli otobüslerin bakım maliyetleri oldukça düşük. ABD Çevre Koruma Ajansı da bunu yapmak isteyen okullara teşvikler sağlıyor.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

haberguzelbahce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu