Haber

İttifak sürpriz toplantıdan çıktı mı? İnce, Akşener’e ziyaretinin gerçek nedenini açıkladı

Memleket PartisiGenel Lider Muharrem İnce UYGUN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Akşam programa katılan İnce’ye, İYİ Parti ile ittifak kurup kurmayacakları soruldu. İnce, “Sayın Akşener’le ortak noktamız var, önce onu linç ettiler, sonra beni linç ettiler. Linç edenler de bireysel. Bunları konuştuk, ‘Tekrar görüşürüz’ dedik. Bu kadar.” terimleri kullandık.

İYİ PARTİ GENEL MERKEZİNDE BİR ARAYA GELDİLER

Ülke Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. İnce, UYGUN Parti Genel Merkezi önünde Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu ve Parti Sözcüsü Kürşad Ağırli tarafından karşılandı. İki cumhurbaşkanının basına kapalı görüşmesi 1 saat sürdü. Toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

“İTTİFAK KURALIM” DEMİŞTİ

Muharrem İnce, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında muhalefet partilerini ittifak kurmaya davet etti. İnce, “İttifak kuralım. Bir genel liderin milletvekilliğini herkese dağıttığı, üyelerin söz sahibi olduğu bir ittifak kurmayalım. Bunu tüzükle yapalım. Bunu yaparsak satmayız” dedi. 400 bin dolara vatandaşlık. Otoriterleşen tek adam rejiminden kurtulmanın yolu önce partilerde demokrasidir. CHP, “ÂLÂ Partisi’ne, Millet İttifakı’na ve dışarıda olanlara, Zafer Partisi. Üyelerin söz sahibi olduğu, başkanların diktatör olmadığı bir ittifak kuralım. Türkiye’nin önünü açalım.”

“ÖNCE ONU, SONRA BENİ LİNÇ ETTİLER”

Dün akşam canlı yayına katılan İnce’ye ittifak ihtimali soruldu. İnce, bu konuyla ilgili de şunları söyledi: “Meral Akşener Hanım’la ortak noktamız var, önce onu linç ettiler, sonra beni linç ettiler. Linç edenler aynı kişiler. Bunları konuştuk, ‘Tekrar görüşürüz’ dedik. İşbirliği konuşması olmadı ama endişelerimi ilettim. İmamoğlu’nun 2019’daki şansı bugüne göre daha fazlaydı. Ama şimdi daha fazla olması gerekirdi ama 2019’da daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Amacım eleştirmek değil. Burada.” söz konusu.

haberbigadic.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu