Yaşam

Zeytinburnu 12. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Bu yıl 12.’si düzenlenen Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un da aralarında bulunduğu Türkiye Fotoğraf Vakfı ırk seçme kurulu üyelerinin katılımıyla Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. ve İzzet Keribar gibi usta fotoğrafçılar.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen ve Zeytinburnu’nu en iyi anlatan fotoğrafların yarıştığı Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen stant ve ödül törenine Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Türkiye Fotoğraf Vakfı’nın Türkiye’nin tanınmış fotoğrafçılarının yer aldığı yarışma seçici kurulu üyeleri ve çok sayıda fotoğrafçı katıldı.

BAŞKAN ARISOY: “ZEYTİNBURNU’NUN 12 YILLIK GÖRSEL HAFIZASI VAR”

Yarışmada ödül alan ve sergilenmesi pahalıya mal olan eserlerden oluşan stant açılışıyla başlayan törende konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 12 yıldır düzenlenen bu yarışmanın, , artık Zeytinburnu’nun görsel hafızasını oluşturan önemli bir birikime sahip. Önder Arısoy konuşmasına şöyle devam etti; “Geçen yıl yarışma vesilesiyle toplanan retrospektif yarışma eserlerini 10. Yıla özel bir stantla sergiledik. 10 yılı Zeytinburnu’nu anlatan çok çekici bir seçkiydi. Bu çalışma, Zeytinburnu’nun 10 yıllık hafızasını kayıt altına aldığımızı tam anlamıyla ortaya koydu. Üstelik bunu fotoğrafçıların elleriyle yaptık. Bunu çok önemsiyorum. Bu yılki stantta da görüldüğü üzere şimdi Zeytinburnu’na yeni katılan sahildeki bir parkta bir anıtın fotoğrafı var. Bu eser fotoğraf yarışmasına katılarak derece aldı ve Zeytinburnu görsel hafızamıza eklendi. Onun için bu yarışmayı çok ciddiye alıyoruz.” sözleriyle Zeytinburnu’nun görsel hafızasının oluşturulmasında Fotoğraf Yarışması’nın önemine bir kez daha vurgu yaptı.

İZZET KERİBAR: “ULUSLARARASI REKABET OLMAK İÇİN KUSURLAR…”

Törende Türkiye Fotoğraf Vakfı Seçici Kurul Üyesi usta fotoğrafçı İzzet Keribar bir konuşma yaptı. Keribar, “Bu fotoğraf yarışmasına lütfen devam edin, o fotoğraf sevginiz var. Belki önümüzdeki yıllarda uluslararası bir fotoğraf yarışması haline getirilmesi düşünülebilir. Böyle bir şey yaparsan sana yardım etmek için elimden geleni yaparım.” dedi.

Bu konuşmanın ardından dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu