Teknoloji

Yeni Hyundai i20 tanıtıldı! İşte özellikler

Firmadan yapılan açıklamaya göre makyajlı otomobilin güvenlik ve sınıfının en iyisi iletişim özellikleri, B segmentine şık bir alternatif sunuyor.

Yeni i20 şık ve çağdaş bir dış görünüme sahiptir. Ön tamponun yeni durumu ve deseni, sportif radyatör ızgarasıyla birleşerek görsel bir görünüm oluşturuyor.

Sportif unsurlarla şık bir görünüm oluşturmak için geliştirilen bir diğer parça ise arka tampon. Yeniden tasarlanan bu arka tampona Z şeklindeki LED stop lambaları eşlik ediyor.

Hyundai i20 ayrıca yeni tasarlanmış 16 ve 17 inç jantlarla dinamik görünümünü destekliyor.

Model, alçak tavan profili ve uzun dingil mesafesi sayesinde sportif duruşunu koruyor. Bu özellikler aynı zamanda hava direncini azaltarak aracın aerodinamiğini de iyileştirmektedir.

Dinamik tasarımı ve aerodinamik özellikleri sayesinde üstün yol tutuşa sahip olan i20, yakıt verimliliği konusunda da başarılı.

Kompakt B segmenti boyutları ile yeni i20, kullanıcılarına oldukça geniş bir iç hacim sunuyor. Ayrıca arka koltuklar dik konumdayken 352 litre bagaj hacmi sunuyor.

Arka koltuklar yatırıldığında bu hacim 1.165 litreye çıkıyor. Hyundai serisine eklenen bu yeni model, sekiz gövde rengi ve isteğe bağlı siyah tavan ile sunuluyor.

Mevcut renklere eklenen yeni metalik sarı, gri ve meta mavi makyajlı i20’nin yeni özellikleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda sürücü ve yolcuların ruh halini canlandırmak için kokpitin bazı yerlerinde sarı renk kullanılmış.

Yeni i20, araç içi deneyimi yolcular için daha da kolaylaştıran en son dokunmatik özelliklerle birlikte gelir. Hyundai i20, standart bir 4,2 inç LCD ekran, USB tip-C, 4G ağına dayalı ikinci nesil eCall ve Havadan (OTA) harita güncellemeleri ile donatılmıştır.

Makyajlı model ayrıca isteğe bağlı 10,25 inç ekran, 10,25 inç multimedya ekranı, Apple CarPlay, Android Auto, kablosuz şarj cihazı ve en gelişmiş Bluelink telematik güncellemesi sunuyor.

Hyundai Smart Sense güvenlik özellikleri de artık standart. İleri Çarpışma Yardımı Yardımı (FCA) artık bisikletlileri de içeriyor.

FCA, öndeki araçlarla aradaki boşluğu tespit ederek olası kazaları tespit etmeye ve bunlardan kaçınmaya yardımcı olur. Şeritte Kalma Yardımı (LFA), aracın mevcut şeritte kalmasını sağlar.

Arka Çapraz Trafik Yardımı (RCCA), bir park yerinden geri geri çıkarken, arkadaki veya yandaki araçlarla potansiyel bir çarpışma riski algıladığında otomatik olarak frenleri uygular.

Kör Nokta Çarpışma Yardımı Asistanı (BCA), sağ veya sol şeritte bir araç algılandığında dikiz aynalarında beliren görsel uyarıları kullanır.

Navigasyon tabanlı Akıllı Hız Sabitleyici (NSCC), otoyollarda virajları veya düzlükleri belirtmek için aracın navigasyon sistemini kullanır ve daha güvenli sürüş için hızı ayarlar.

Sürücüler için akıllı bir seçim olan yeni i20, şık ve sportif bir tasarım arayanlara hitap edecek. Yenilenen model, daha iyi iç aydınlatma için mevcut ampullerini LED teknolojisiyle değiştiriyor ve çok renkli ambiyans ışıklarına kavuşuyor.

i20, iç aydınlatmanın rengini yolcuların ruh haline göre ayarlayabiliyor. Araç ayrıca müzik keyfi için BOSE Premium ses sistemi ile donatılmıştır.

Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasında üretimine 2023’ün üçüncü çeyreğinde başlanacak olan yeni i20, ardından eş zamanlı olarak Avrupa ve Türkiye’de lanse edilecek.

arhaviajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu