Haber

Uğur Mumcu Kırşehir’de anıldı

ANKARA’da arabasına yerleştirilen bombanın evinin önünde patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31’inci yılında memleketi Kırşehir’de anıldı.

24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için ölümünün 31. yıl dönümünde memleketinde anma töreni düzenlendi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Uğur Mumcu Basın Anıtı önünde düzenlenen törene Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve vatandaşlar katıldı. Uğur Mumcu Anıtı’na CHP Kırşehir il yöneticileri tarafından çelenk bırakıldı. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “24 Ocak 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci-yazar arkadaşımız Uğur Mumcu hümanist, eşit, özgür ve insancıl bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu birlik olarak kalbimizdeki yerini korumaya devam ediyor. Gazeteciliğin meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl yapılacağının en güzel örneklerinden biri.” “Uğur Mumcu, halka ve demokrasiye destek veren gerçek bir gazeteciydi. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamazsınız’ sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz” dedi.

‘UĞUR MUMCU GİBİ CESUR GAZETECİLERİN ÇOK SAYISINA İHTİYACIMIZ VAR’

Gazetecilik mesleğinin de zorlu bir sınavdan geçtiğini belirten Önder Ekicioğlu, “Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik, görünüşe bakılırsa yalan söylemiş, işine iftira atmış. Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan şey; Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısı artsın. Gazetecilerin bağımsız ve cesur olması lazım ki hukuksuzluklarla mücadele etsinler.” , adaletsizlikler ve yolsuzluklar. Bugün bağımsız gazeteciliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Uğur Mumcu hepinizin bildiği gibi Kırşehir’de doğdu. Bu bizim için büyük bir onur kaynağıdır. Uğur Mumcu ülkemizin çok değerli bir aydınıydı. Aydınların en değerli özelliği “İleri görüşlüydüler. Yıllar önce birçok konuda herkesi uyarmıştı. Yazdıkları okunsaydı ve uyarıları dikkate alınsaydı, ülkemizde pek çok sorun ve felaket yaşanmazdı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu