Haber

TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, Can Atalay’ın derhal serbest bırakılarak meclise dönmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu milletvekili Can Atalay’a ilişkin hak ihlali kararına ilişkin açıklamada bulundu: “Bu karar bir an önce uygulanmalı ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır. Hatay vatandaşlarını temsil etmek üzere parlamentoya döneceğiz.”

Anayasa Mahkemesi, tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı verdi. Yargıtay’ın kararı yerel mahkemeye göndermesi bekleniyor.

TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi’nin Atalay’a ilişkin hak ihlaline ilişkin kararını değerlendirdi. Karaca, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Anayasa Mahkemesi, emredici hükümlere rağmen tutuklu bulunduğu için milletvekilliği görevini yerine getirmesi engellenen Can Atalay’ın ‘seçilme hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği’ haklarının ihlal edildiğine oy çokluğuyla karar verdi. Bu karar bir an önce hayata geçirilmeli ve Can Atalay “Derhal serbest bırakılıp Hatay vatandaşlarını temsil etmek üzere meclise geri dönmeli.”

gurpinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu