Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı siz değerli dostlarımızın yardımına koşuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), depremden etkilenen bölgelerdeki sokak hayvanlarının beslenmesi için çalışmalarını sürdürürken, depremzede olan kedi, köpek gibi hayvanlara da tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları yürütüyor. enkazdan kurtarıldı.

Depremin yaralarını ivedilikle sarmak için harekete geçen Doğa Savunma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Adana ve Malatya bölge müdürlükleri aracılığıyla, evcil ve yaban hayvanlarının yanı sıra aralıklı veteriner kliniklerinde muayene odaları ve röntgen üniteleriyle tedavi ediyor.

300’DEN FAZLA HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

DKMP Genel Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Odası ile işbirliği içinde çalışmaktadır. Hizmet veren geçici kliniklerde bugüne kadar 50’si enkazdan kurtarılan 300’den fazla hayvan tedavi edildi. Durumu ağır olan hayvanlar, ilk müdahalelerinin ardından tedavilerinin sürdürülmesi için en yakın barınağa nakledildi.

14 HAYVANA CERRAHİ MÜDAHALE YAPILDI

Kesintisiz bu kliniklerde arama kurtarma çalışmaları sırasında yaralanan 44 arama kurtarma köpeği tedavi ve tedavi altına alındı. Sahipli ve sahipsiz 81 köpek, 93 kedi ve farklı cins kuşları tedavi eden ekipler, sadece Adıyaman ilinde 14 cerrahi operasyon gerçekleştirdi. Tedavi çalışmaları kapsamında gerekli durumlarda hayvanların röntgenleri çekildi, alçı uygulaması ve kan tahlilleri de yapıldı.  

TEDAVİ VE BESLENME ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için farklı noktalara yaklaşık 50 ton yaş ve kuru mama bırakıldı. Evcil hayvanları için yem ve mama talebinde bulunan vatandaşların talepleri de karşılanarak, takviyeler verildi. Bugüne kadar olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı sokak hayvanları için hem tedavi hem de besleme amaçlı çalışmalarına devam edecek.

haber-sarkikaraagac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu