Haber

Parlamento Finlandiya’nın NATO katılım protokolünü onayladı

TBMM Genel Kurulu’nda Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

Genel Kurul’da Finlandiya’nın NATO’ya katılımına ilişkin kanun tasarıları ve diğer bazı teklifler gündeme alınarak görüşülerek onaylandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki oylamanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Finlandiya’nın NATO’ya katılım onayının TBMM’de tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Stoltenberg, “Bu, tüm NATO ailesini daha güçlü ve güvenli hale getirecektir.”

NİNİSTO: FİNLANDİYA, NATO’NUN GÜVENLİĞİNE BAĞLI BİR İTTİFAK OLACAK

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO’ya katılım protokolünün onaylanması için yasa teklifinin kabul edilmesinin ardından, “Finlandiya, NATO’nun güvenliğine bağlı, güçlü ve yetenekli bir müttefik olacak” dedi.

Niinistö, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 30 NATO üyesinin Finlandiya’nın üyeliğini onayladığını belirtti.

Onaylayan tüm ülkelere güvenleri ve destekleri için teşekkür eden Niinistö, “Finlandiya, NATO’nun güvenliğine bağlı, güçlü ve yetenekli bir müttefik olacak. Finlandiya artık NATO’ya katılmaya hazır. İsveç’in bir an önce çevremize katılmasını dört gözle bekliyoruz. ” değerlendirmesini yaptı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Twitter üzerinden tüm ülkelere destekleri için teşekkür ederek, “Müttefikler olarak karşılıklı güvenliği sağlayacağız. Birbirimizi savunacağız. Finlandiya şimdi ve gelecekte İsveç’in yanındadır ve uygulamasını desteklemektedir.” (HABER MERKEZİ)

menemenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu