Haber

Özgür Özel: Hızlı bir şekilde reformlar ve devrimler yapmak zorundayız

CHP Küme Lideri Özgür Özel, parti olarak seçimlerde ‘her dört oyundan üçünü’ alamadıklarını belirterek, Özgür Özel, “Tepkiyi yok sayarsak telafisi olmayan sonuçları olabilir. Reformları ve devrimleri süratle yapmalıyız” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’in sorularını yanıtlayan Özel, ‘değişim’ taleplerini bir kişiye indirgemenin yanlış olmadığını söyledi. İBB Lideri İmamoğlu’nun “Değişim lideri kapsamalıdır” açıklamasına yanıt veren Özel, “Değişim talebinin lideri öncelikle genç ve kadın üyelerimiz ile CHP gönüllüleridir” diyerek, İmamoğlu’nun aday olacağını söyledi. İstanbul’da en yüksek oyu alabilir.

Özel, “Değişim ne demek?” “Değişim asla bir metamorfoz değildir. Değişimden kastedilen, partimizin iktidarını güçlendirmek, partimizin teşkilat anlayışını yenilemek ve partimizde katılımcı demokrasinin önünü açmak için eylem ve söylem değişikliği yapmaktır.

Sadece meclis faaliyetleri olarak görmeden sokaktaki emeği birleştirmeliyiz. Örgüt yapısını baştan sona analiz edip, üye sayısını sayısal olarak artırmamız, birlikte çalışan, birlikte çalışan, birlikte öğrenen bir organizasyon anlayışına sahip olmamız gerekiyor. Parti politikalarının yukarıdan aşağıya doğru yönlendirildiği, üyelerin sürekli etkileşim içinde ve karar mekanizmalarında yer aldığı, dinamik, çağdaş bir teşkilat mimarisine ihtiyaç vardır.

Değişimin ana siyasi kaynağı, gücünü kurucu değerlerimizden alan sol ve sosyal demokrasi, itici gücü ise örgütümüz olmalıdır. Partimiz, sosyal demokrasinin hem kuruluş maliyetine hem de kozmik maliyetine bağlı kalarak iktidar olabilir.”

‘SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINMIYORUM’

Özel, “Cumhurbaşkanlığına mı aday olacaksınız yoksa İmamoğlu ile birlikte mi hareket edeceksiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Değişim talebi varsa bunun önderi başta genç ve kadın üyelerimiz olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri ve gönül verenlerdir. Değişimde bireysel liderliğin tanımını ve böyle bir indirgemeyi doğru bulmuyorum. Bugün, toplum içinde uygunsuz ifadeler, telaffuzlar ve davranışlar kullanılmadığı sürece, partinin kendini geliştirmesi ve başarısı için değişim veya başka tanımlamalar adı altında söylenen her sözü değerli buluyorum.

Ekrem Bey, 25 yıl sonra İstanbul’u sosyal demokrat belediyecilikle buluşturan Belediye Başkanımızdır. Yazdığı ve söylediği her şeyi dikkatle dinliyoruz. Bu süreçte konuşan, fikir beyan eden herkesin açıklamalarını takip ettiğimiz gibi. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir siyasi partidir. Kurucusu ve ilk lideri Mustafa Kemal Atatürk’tür. Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna layık görülmelisiniz. 28 Mayıs’tan bu yana seçmenimiz, vatandaşımız ve partililerimizle görüşüyoruz. Daha önceki açıklamalarımda da söylediğim gibi 28 Mayıs’ta büyük bir travma yaşadık. sorumluluk almak gerekli, sorumluluğu en üst düzeyde almak, fedakarlık yapmak gerekiyorsa fedakarlıktan kaçınmamak gerekiyor.

Bu partide sorumluluk pozisyonunda bulunmuş biri olarak hesap sorulmaktan ve özeleştiri yapmaktan kaçmamak gerekir. Sıradan bir dönemde değiliz, sıradan bir hasar açma sisteminin yürütüldüğü bir süreçte değiliz. CHP için rastgele bir dönem yaşamıyoruz. Bunu kişisel bir istek olarak nitelendirmeyi yanlış bulmuyorum. Sorumluluk almaktan çekinmem dedim, niyetimde rastgele bir değişiklik yok.”

’29 EKİM HAFTASI KONFERANS MUTLAKA YAPILMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara alternatif olabilmesi için kongrenin bir an önce yapılması gerektiğini belirten Özel, “Geçmişte kötü örnekleri oldu. İki güne sıkıştırılmış bir kongre yerine 3-4 güne yayılmış bir kongre yapmak düşünülebilir. Kongre tarihi olarak önerim, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün kutlanacağı haftadır. 29 Ekim haftasında 3-4 güne yayılan büyük bir kongreyi fırsat olarak görüyorum” dedi.

Sızdırılan yakınlaştırma toplantısı parti hiyerarşisi ve disiplini ile uyumlu mu? sorusuna Özel, “Toplantının kendisi son derece ahlaki, kurallara son derece saygılı. O kasette utanılacak bir kelime yok. Kimseyi gücendirecek söz yok. O toplantıya katılanlar arasında bir hiyerarşi yok, kimse kimseyi himaye etmiyor, kimseye karmaşık hale getirecek bir durum yok.”

“4 oyuncudan 3’ünü alamadık”

Özel’in sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkanlar şöyle:

“14 ve 28 Mayıs seçimlerinde seçmenin verdiği mesajların tam olarak anlaşılamadığını düşünüyorum. Bu sonucu bir yenilgi olarak görmeyenler, tabanımızın ve teşkilatımızın duygularını da anlamamışlardır. Seçmenimiz ve tabanımız. Duygularının anlaşılmadığını gören yerel seçimleri etkileyebilecek bir duygu kırılmasını tetikledi.Yenilgilerde hatta eşiğin altındayken bile yaşanmamış bir öfke konusu.Bu durumu görmezden gelmek kaygımızı artırıyor. Partimizin geleceği ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili… Tabanımızın duygularını anladığımızı hissettirebilirsek bu travmadan kurtulabilir ve birlikte yeni bir mücadele başlatabiliriz.

25.5 milyon oyun sorumluluğu kadar alamadığımız oylarla da uğraşmak zorundayız. Partimizin milletvekilliği seçimlerinde her dört kişiden üçünün oy alamadığı gerçeğini görmek gerekir. Gerçek politikalara, uzman ekiplere ve %25’lik görünmez tavanı yıkıp büyük bir sıçrama yapacak büyük bir özgüvene ihtiyaç var.

Sadece Edirne, Antalya, İzmir’de değil, Muş, Iğdır, Kilis, Rize, Kayseri, Diyarbakır’da 81 ilde ve hemen hemen tüm ilçelerde parti üyelerimizle birlikte çalıştık, parti üyelerimizle ve arkadaşlarımızla çalıştık. vatandaşlar partimize katıldı. Halkın görüşlerine ve eleştirilerine kulak vermiş biri olarak hızla bazı reformlar ve devrimler yapmak durumundayız.

‘HİÇ BİRİMİZ İÇİMİZ DEĞİLİZ’

Burada tabandan yükselen yansımayı haklı gördüğümü söylemeliyim ancak sadece yazılı belgeleri değiştirmek yetmez, anlayışı ve çalışma biçimini de değiştirmek gerekiyor. Dün bir kadın delegenin isyanını hatırlıyorum, “Kotaları değil kafaları değiştirmeliyiz” kongresinde cinsiyet kotasının sefil bir şekilde kullanılması. Bu bahislerde hiçbirimiz temiz değiliz.

‘İSTANBUL’DA EN ÇOK OYU İMAMOĞLU ALACAK’

Sayın Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerini kazanmış başarılı bir belediye başkanıdır. Başta Genel Başkanımız olmak üzere altı siyasi partinin genel başkanları tarafından 14 Mayıs seçimleri sonrası dönem için cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ilan edilecek kadar parti yönetimlerinin ve tabanımızın takdirini kazanmış bir siyasi şahsiyettir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için partimize en çok oyu alabilecek siyasetçi olduğu açıktır. (KAYNAK)

bahsili-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu