Haber

Malezyalı ve Brunei Dar es Salaam liderleri Filistin’deki işgale son verilmesi çağrısında bulundu

Malezya Başbakanı Enver İbrahim ve Brunei Sultanı Dar es Salaam Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) ve uluslararası toplumu “işgalci gücün” Filistin’deki “menfur suçları” durdurmasını talep etmeye çağırdı.

Malezya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, iki cumhurbaşkanı Malezya’nın Putrajaya kentinde bir araya geldi.

İki lider, ilişkileri güçlendirme konusundaki ortak kararlılıklarını yineledi.

İki ülke silahlı kuvvetleri arasında düzenlenen eğitim ve askeri tatbikatlardan duydukları memnuniyeti dile getiren liderler, bölgedeki güvenlik sorunları ve tehditlere karşı istikrarın sağlanmasında savunma iş birliğinin önemine işaret ettiler.

Myanmar’da devam eden şiddet olaylarına ilişkin kaygılarını paylaşan İbrahim ve Waddaulah, Myanmar halkına orduya karşı barışçıl ve kalıcı bir çözüm bulmak için Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ve Birleşmiş Milletler (BM) ile yakın çalışacaklarını vurguladılar. askeri darbe ile ülkeyi ele geçirdi.

İki cumhurbaşkanı, BMGK ve uluslararası toplumu, Filistin’deki işgali sona erdirmek ve Filistin’de kapsamlı ve kalıcı bir barış sağlamak amacıyla “işgalci gücün” Filistinlilere yönelik “iğrenç suçlarını” ve “apartheid politikalarını” durdurmasını talep etmeye çağırdı. orta Doğu.

Liderler, “Filistinlilerin, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 öncesi sınırlara dayanan, kendilerine ait bağımsız ve egemen bir devlete sahip olmayı hak ettikleri” konusundaki tutumlarını yinelediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu