Haber

İsrail’den son dakika kara operasyonu açıklaması! Netanyahu resmen açıkladı

İsrail’den son dakika haberleri:İsrail’in Filistin ve Gazze Şeridi’ndeki katliam baskınları her geçen gün artarak devam ederken, İsrail Başbakanı Netanyahu’dan çarpıcı bir açıklama geldi.

İsrail Başbakanlığı, Netanyahu’nun Gazze’deki saldırılara ilişkin kabine toplantısında yaptığı açıklamaları yayımladı.

‘ABD’YE İHTİYACIMIZ YOK’

Açıklamada Biden yönetiminin İsrail ziyaretine yer verildi “Silahlar, uluslararası kurumlar ve bölgeye kuvvet gönderilmesi gibi konulardaki desteklerini takdir ediyoruz”Netanyahu, “aralarında anlaşmazlık vardı ama bunu aşmayı başardılar” dedi.

Netanyahu, ABD ve uluslararası toplumla ilişkilerde herhangi bir desteğe ihtiyacı olmadığını vurguladı, ‘Hamas’ı ortadan kaldırmak’Ayrıca ana hedeflerinin bunlar olduğunu belirtti.

NETANYAHU’DAN YENİ KATLİAM SİNYALİ

“Şu ana kadar Hamas’ın 24 taburundan 17’sini imha ettiklerini” iddia eden Netanyahu, “Geri kalan taburların çoğu güney şeridinde (Gazze) ve Refah’ta, onlarla ilgileneceğiz.” İfadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca İsrail güçlerinin Gazze’nin kuzey ve orta kesimlerinde “saldırgan baskınlar” düzenlediğini ve bölgenin “askerden arındırılması gerektiğini” savundu.

‘HİÇBİR KOŞULDA HİÇBİR ANLAŞMAYI KABUL ETMEYECEĞİZ’

Gazze’deki esirlerin serbest bırakılmasına yönelik çabalarının sürdüğünü belirten Netanyahu, “Güvenlik kabinesinde de vurguladığım gibi, (Hamas’la esir değişimi konusunda) hiçbir anlaşmayı hiçbir koşulda kabul etmeyeceğiz.” Sözlerine yer verdi.

Netanyahu ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) da hedef alarak, kurumun başka yapılarla değiştirilmesi sürecini başlatmanın zamanının geldiğini iddia etti.

yusufeli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu