Haber

İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın “fetret devri” sözlerine çok sert tepki: Anlıyorum ki sizi büyük bir bunalıma soktuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024’te yapılacak yerel seçimler için geri sayım yaparken, son dönemde “aşkım aşkım” dediği İstanbul’u geri almak için var güçleriyle çalışacaklarını bildirdi.

“İSTANBUL’U FETRET DÖNEMİNDEN GETİRİCEĞİZ”

“Bizden önce onlarca yıldır ihmal edilen İstanbul, 1994’ten itibaren yerel yönetimler açısından altın yıllarını yaşadı ama İstanbul’un yerel hizmetler açısından birkaç yıldır yeniden fetret dönemine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Çalışacağız. önümüzdeki 9 ayda hep birlikte inşallah. İstanbul’u sürüklendiği bu fetret döneminden hep birlikte çıkaracağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

İMAMOĞLU: BÜYÜK BİR BURADAN GİRDİK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sözlere yanıt vermekte gecikmedi. İmamoğlu, “Bugün hala bakıyorum, 4 yıl oldu, halk oy verip sizi evinize gönderdi. Hala hazmedemiyorlar ve bazı ifadeler kullanıyorlar. Yeni seçilen Cumhurbaşkanı, bunu bir caminin açılışı önünde söylemektir.Yani cami önünde söylenecek son söz muhtemelen saçmalamak olacaktır.Onun için bu sözün orada söylenmesini kınıyorum.Çünkü biz sizin fetretinizi yıkan ve ortadan kaldıran bizler. savurgan dönemini anla ki biz seni büyük bir bunalıma soktuk.” söz konusu.

“BULANMA HALA DEVAM ETMEKTEDİR”

İBB Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “O bunalım hala devam ediyor. O bunalımdan kurtulamadınız. Bugün burada ortaya çıkan Taş Mektep aynen böyle. Yani sahipsiz bıraktığınız bu ve benzeri. geçmişten bugüne, ardına hiç bakmadan İstanbul’un her köşesinde, ecdadımızın bize bıraktığı eserlere hak ettiği değeri vermek için, evet size göre bir ‘fetret dönemi’ olabilir ama bizim için tam tersine şehre hak ettiği değeri vererek hizmetinizdeki bir avuç insana hizmet etmek değil, kendi halkımıza ve 16 milyon insana hizmet etmek bir imajdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu