Ekonomi

Gram Altın Haftaya Yeni Rekorla Başladı

Gram altın haftaya rekorla başladı. Ons altın 2 bin dolara yükseldi. İç piyasada gram altın yeni rekorla 1.826 liraya ulaştı.

Altın yeni haftaya rekorla başladı. İsrail’in Filistin’e uyguladığı şiddetin yarattığı risklerin de etkisiyle ons altın yaklaşık 5 ay sonra 2 bin dolar seviyesine ulaştı. Ortadoğu’da çatışma ortamının yeni başladığı ekim ayının ilk haftasında ons fiyatı 1.810 dolar civarındaydı. Ons altının yükselişi gram altının da rekorunu beraberinde getirdi. Gram altın sabah saatlerinde 1.826 liraya ulaştı.

İç piyasada altın paraya olan talep arttı. Özellikle işlenmemiş altın grupları açısından güvenli liman olarak görülen altın, yatırım için vatandaşların ilgisini çekiyor. Kapalıçarşı’da gram altın 1.844 liradan, çeyrek altın 3.021 liradan, yarım altın 3.042 liradan, tam altın ise 12.035 liradan satılıyor.

Altın fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Kapalıçarşı kuyumcusu Anıl Şengül, “İsrail-Filistin savaşı altının ons fiyatını etkiledi. Altının onsu 1820 dolardan 2000 dolara yükseldi. Dünyada değerli madenlere talep arttı” Ülkemizde en güvenilir yatırım aracı olarak kabul edilen altına talep arttı. “Özellikle Kapalıçarşı’da çeyrek altına ve gram altına ilgi var. Vatandaş yatırım için işlenmemiş altını tercih ediyor” dedi.

Şengül, “Gram altın sabah saatlerinde 1.850 liradan açıldı ve 1.852 liraya ulaştı. Gram altın şu anda 1.845 lirada. Altın özellikle uzun vadede önemli bir yatırım aracı ve güvenilir bir liman.” – İSTANBUL

haber-dereli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu