Teknoloji

Elon Musk: Uyurgezer gibi 3. Dünya Savaşı’na doğru gidiyoruz!

Elon Musk, üçüncü dünya savaşını önlemek için Ukrayna’da derhal ateşkes ve Moskova ile ilişkilerin normalleştirilmesi çağrısında bulundu.

Musk ortağı David Sacks’ın ev sahipliği yaptığı ve GOP başkan adayı Vivek Ramaswamy’nin (her ikisi de ABD’nin Kiev’e yardımını şiddetle eleştiren) yer aldığı bir Spaces tartışmasında, konuşmalar hızla İsrail ve Hamas’a döndü. Jeopolitik üzerine daha geniş bir tartışmaya dönüştü.

Zengin teknoloji girişimcilerinden oluşan bu üçlü, Rusya’nın Çin’in kollarına itilmesinde Batı yaptırımlarının hatalı olduğu konusunda hemfikirdi.

BÜYÜK GÜÇLER ARASINDA ÇIĞIR AÇAN İLETİŞİMDEN KORKUYOR

Musk, SpaceX CEO’su olarak savunma ve istihbarat topluluklarındaki deneyimine ve dünya başkanlarıyla sık sık yaptığı toplantılara değinerek şunları söyledi: büyük güçler arasında İletişim kanallarındaki mevcut kopukluktan korktuğunu söyledi.Bu durumun herkesin birbirinin saldırıya hazırlanıyor olabileceğine inandığı bir şüphe ortamını beslediğini sözlerine ekledi.

Musk Pazartesi günü şunları söyledi: “Rusya ve Çin ortak askeri tatbikatlar yapmaya başladı, bilmiyorum kaç kişi bunun farkında. Birbiri ardına aldığımız aptalca kararlarla uyurgezer bir şekilde 3. Dünya Savaşı’na doğru gidiyoruz.”

Moskova’nın Pekin’den takviye istemesinin ardından Batı’nın Vladimir Putin’e kartopu gibi cezai yaptırımlar uygulama kararı ölümcül bir hata olabilir.

“SAVAŞ İÇİN MÜKEMMEL BİR MAÇ”

“Onlara başka ne seçenek bıraktık?” Musk, bunun pratikte ne anlama gelebileceğine değinmeden önce, militarist bir Doğu ile silah üretimini sürdüremeyen bir Batı arasındaki ittifakı eleştirdi.

“Rusya’nın hammaddesi var, Çin’in endüstriyel kapasitesi var: Açıkçası savaş açısından mükemmel bir uyum sağlıyorlar.”

Kurallara Göre Sıralama

Elon Musk “Bence acilen barış aramalıyız. İlişkileri bir an önce normale döndürmeye çalışmalıyız. Bu Rusya için bir tür ödül değil, bu sadece gerçekleri kabul etmektir.”söz konusu.

Musk’a göre alternatif üçüncü dünya savaşı ise kurallara dayalı uluslararası düzen tezinin sonu kaçınılmaz bir kötülüktür. Bu, geçen yüzyılın imparatorluklar çağına dönmekten çok daha kötü olurdu.

“Medeniyet yok olursa, herkes için her şey biter.”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

haber-sariz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu