Yaşam

Depremzedelere Sinema Sürprizi

Afet bölgesindeki kentlerde depremin izleri silinmeye çalışılırken bir yandan da depremzedeler için adımlar atılıyor. İnegöl Belediyesi de bu amaçla Kahramanmaraş’ta çocuklar için sinema etkinliği düzenledi.

Ülkemiz, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaralarını sarmak için seferberliğini sürdürüyor. 11 ilde büyük tahribata yol açan yüzyılın felaketi, hem şehirleri hem de milyonlarca insanın hayallerini yerle bir etti. On binlerce kişinin hayatını kaybettiği, yüz binden fazla kişinin de yaralandığı depremin ardından Türkiye’nin neredeyse tamamı bölgenin yaralarını sarmak için seferber oldu. Şehirler enkazdan temizlenirken, depremzedelerin yeniden hayata tutunması için adımlar atılıyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ BÖLGE İÇERİSİNDEDİR

Arama kurtarma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı bölgelerde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Depremin kentlerdeki izleri silinmeye, umutlu günlere yeni sayfalar aralanmaya devam ediyor. İnegöl Belediyesi, Kahramanmaraş bölgesinde vatandaşları yaşatmak için başta sıcak yemek olmak üzere birçok alanda yaptığı çalışmalarla depremzedelerin yanında yer alıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN SİNEMA ETKİNLİĞİ

Öte yandan depremzedelerin yaşadıkları acı günleri telafi etmek için etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi, Çarşamba akşamı Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde sinema etkinliği düzenledi. Sinema gösteriminin yanı sıra çocuklara patlamış mısır ikram edildi. Bu aktivite ile depremzedeler yaşadıkları felaketi birkaç saatliğine de olsa unutup, eğlenceli zamanlar geçirdiler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu