Haber

Citi Türkiye’de Seçim Sonrası Dolar ve Faiz Tahminlerini Açıkladı

Citigroup, Türkiye’de seçim sonrası faiz ve döviz kurlarının nasıl gelişebileceğini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Rapor sosyal medyada uzmanların da ilgisini çekti.

Citi, Türkiye’de seçimden sonra faiz oranlarını yüzde 40 veya üzerine çıkarmanın “ihtiyatlı” olacağını söyledi.

Seçim sonrası para politikasındaki normalleşme sürecinin hızı ve faiz artırımlarındaki adımların boyutunun dikkat çektiğine dikkat çeken Citi raporu, Bloomberg anketindeki beklentilerin yüzde 25,5 ile 27,0 arasında olduğuna işaret ederek, inandıklarını belirtti. tahminler alt bandı temsil eder. Seçimden sonra, “Politika faizini yüzde 40’lara ve hatta daha yukarılara çekecek daha güçlü bir düzenleme daha ihtiyatlı bir hareket olabilir” dedi.

Seçim sonrası bu dönemde döviz piyasasında görülen dengesizliğin sermaye hareketlerini kısıtlayan tedbirlerden kaynaklandığını savunan Citi, piyasada dolar/TL’nin yaz sonunda saat 21.00’de olacağını ve yıl sonunda 21.63’te.

Citigroup raporunda, Türkiye’nin 14 Mayıs seçimleri sonrası olası görünümünün gelişmekte olan piyasa yatırımcılarının ilgisini çektiğini belirterek, seçim sonrası oluşacak ekonomi yönetiminin kompozisyonu ve seçimlerin ikinci jenerasyona bırakılıp bırakılmayacağına vurgu yaptı. büyük bir belirsizliktir.

Uzmanlar sosyal medyada Citi’nin haberine yorum yaparken,

Raporu hazırlayan analistlerden İlker Domaç, 2001-2003 yıllarında Merkez Bankası’nda görev yapmış,

2006 yılında TCMB Başkanlığı için adının geçtiği ve seçim sonrası dönem için aday adayları arasında adının orta sıralarda yer aldığı belirtildi.

?

Atilla Yeşilada beklentiyi gerçekçi bulurken,

Seçim sonrası dolar/TL beklentiniz nedir?

Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu