Ekonomi

Cardinal Health Hisseleri OptumRx Anlaşmalarının Kaybedilmesinin Ardından Düştü

Cardinal Health (CAH) hisseleri, şirketin UnitedHealth Group’a (UNH) ait OptumRx ile olan anlaşmalarının Haziran sonunda sona ermesinin ardından devam etmeyeceğini açıklamasının ardından Pazartesi günü %5 oranında değer kaybetti.

En az iki finansal araştırma firmasının piyasa uzmanları, rakip bir firma olan McKesson’un daha önce Cardinal tarafından yönetilen anlaşmaları devralacağını öngörüyor.

Piyasa uzmanları Optum ile yapılan anlaşmaların kaybedilmesini “öngörülemeyen bir aksilik” olarak nitelendirdi. Cardinal’in bu kaybı “hisse geri alımları, ticari işlemler, harcamaların azaltılması ve yeni müşteriler edinme” yoluyla telafi edeceğinin tahmin edildiğini gözlemlediler.

Optum ile 2015 yılında başlatılan anlaşmalar, Cardinal’in 2023 mali yılındaki toplam satışlarının %16’sını temsil ediyordu.

Cardinal Health bu anlaşmaların ağırlıklı olarak jenerik ilaçları kapsadığını belirtti. Şirket ayrıca, yeni müşteriler çekerek ve daha karlı olan özel eczane işini büyüterek bu feshedilen anlaşmaların ekonomik etkisini azaltma planının da altını çizdi.

Sağlık şirketi, kanser ve romatoid artrit gibi hastalıklar için pahalı özel ilaçların ticaretine odaklanıyor. Bu odaklanma, şirketin artan nakliye ve işçilik giderlerinin yanı sıra lojistik zorluklar nedeniyle tıbbi cihazların dağıtımında güçlüklerle karşılaşması nedeniyle özellikle önemlidir.

Cardinal şimdi, anlaşmaların kaybedilmesi nedeniyle 2025 mali yılı için öngörülen serbest nakit akışında bir düşüş bekliyor ve 2024 mali yılı için kazanç projeksiyonunu teyit etti.

Finansal analistler Optum anlaşmalarının sona ermesinin Cardinal’in 2025 yılı kazancını 45-50 sent azaltabileceğini tahmin etmektedir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu