Ekonomi

Bankalarda yükselme yarışı başladı

Asgari ücret ve memur maaşları yükselirken bankalar kolları sıvadı. Promosyonlar 15 bin TL’ye kadar sürdü. Birçok banka maaşı 7 bin 500-10 bin TL arasında olanlara 7 bin 500 TL, 10 bin ve üzeri kazananlara ortalama 9 bin TL promosyon veriyor. Bazı bankalar terfi tedbirini küçük dokunuşlarla güncellese de özellikle emekliler umduklarını bulamadı. Şimdi terfi yarışı yeniden kızışıyor.

Emekliler de yararlanabilecek

En düşük memur maaşının 22 bin TL olması üzerine harekete geçen bankalar, kurumlarla yeniden masaya oturmaya hazırlanıyor. Sonuç olarak, maaşların yanı sıra terfiler de artacaktır. Bazı bankalar promosyon fiyatını şimdiden 15 bin TL’ye indirdi. Maaşını taşıyan çalışan öğretmenlerin yanı sıra emekliler de 3 yıl kalma sözü vererek promosyondan yararlanabilecek.

“Bedel ödenirse başka bankaya geçilebilir”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Varlıklı, “Daha fazla promosyon veren bankalara geçiş imkanı da var. Promosyon ücretini öderse başka bankaya geçebilir” dedi.

Taahhüt süresi kısalıyor

ATV Haber’in haberine göre bazı bankaların taahhüt süresini kısaltabileceği de konuşuluyor. 3 yıl yerine 1,5 yıl üzerinden de anlaşma yapılabiliyor. Bankaların önümüzdeki günlerde yeni promosyon oranlarını ve kurallarını açıklamaları bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu