Haber

Bakan Varank, Aydın’da düzenlenen “8. Verimlilik Projesi Ödül Töreni”nde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptıkları toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nı davet etmelerine rağmen gelmediğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları televizyona çıkıp ‘onlar’ diyorlar. Bizi davet etmeyin’ gibi cümleler kuruyorlar.İmamoğlu, “Beni Togg’un fabrika törenine çağırmadılar, çağırsalar giderdim” dedi. Bakın belediye başkanlarını çağırıyoruz gelmiyorlar. Ben onları ajanslarının programlarına davet etmiyorum. O yüzden biraz dürüst ve samimi olmak gerekiyor.” söz konusu.

Varank, Aydın Ticaret Odası’nda düzenlenen “8. Verimlilik Projesi Ödül Töreni”nde 2014 yılından bu yana düzenledikleri etkinliğe bu yıl daha yüksek katılımla yollarına daha güçlü bir şekilde devam ettiklerini ve 593 proje aldıklarını hatırlattı. Proje ödüllerine bu yıl 55 ilden başvuru oldu.

Otomotivden savunmaya, gıdadan dokumaya, farklı sektörlerde geri dönüşümden güç verimliliğine, temiz üretimden yüksek verimli ve hassas cihaz geliştirmeye, proses güzelleştirmeye kadar ilham verici projelerin geldiğini kaydeden Varank, 8 kategoride 24 farklı ödül vereceklerini vurguladı.

Verimliliği ve rekabetçi üretimi merkeze koyan, dijital ve yeşil dönüşümü ön planda tutan tüm girişimcilere maksimum takviye sunmaya çalıştıklarını belirten Varank, şunları kaydetti:

“Aslında hem kalkınma planımızın hem de 2023 sanayi ve teknoloji stratejimizin merkezine verimliliği koyuyoruz. Son 20 yılda planlanan sanayi altyapılarından, iş ve yatırım ortamına, ekonomiden ekonomiye, ekonomiden ekonomiye birçok alanda akılcı ve etkin politikalar hayata geçirildi. Ar-Ge ve teknoloji ekosisteminden insan kaynaklarına, KOBİ ve girişimcilikten bölgesel kalkınmaya Sektörün dijital dönüşümünü yeni yatırım ve desteklerle desteklemeye çalışıyoruz Türkiye AB’nin 7,5 milyar Euro bütçeli Dijital Avrupa Programı’na dahil olacak Böylece kurulacak inovasyon merkezleri ve süper bilgisayarlar gibi dijital altyapılardan işletmelerimizin ve araştırmacılarımızın faydalanmasını sağlayacağız.”

Çağdaş fabrikalar…

Dijital dönüşüm sürecinin sadece akıllı cihaz satın alıp üretim hatlarına entegre etmekten ibaret olmadığına işaret eden Varank, KOBİ’lerin bu noktada önemli danışmanlık desteğine ihtiyaç duyduğunu ve bu amaçla Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep’teki modern fabrikaların hayata geçirildiğini söyledi. İzmir, Kayseri, Konya ve Mersin. Denizli, Eskişehir, Kocaeli, Malatya, Samsun ve Trabzon’da yeni modern fabrikalar kurduklarını da belirtti.

Modern fabrikaları ilk uygulamaya başladıklarında herkesin kafasında soru işaretleri olduğuna dikkat çeken Varank, şöyle devam etti:

“Başarılı olacak mı? Firmalarımıza yalın üretimi öğretebilecek miyiz? Geri dönüşleri ne olacak? En başarılı örneklerinden biri Ankara’da yaşıyoruz. Bakan olarak bu projeyi çok sorguladım. Gerçekten olur mu?” sonuç alabiliyor muyuz firmalarımız gerçekten yatırım yapmadan verimliliklerini arttırabiliyorlar mı evet bugün geldiğimiz noktada firmalarımızın sadece danışmanlık yaparak ve süreçlerini basitleştirerek çok ciddi bir verimlilik artışı sağlayabileceğini söylüyoruz. 100 adet elektrikli freze makinesi üreten fabrika sadece süreçleri basitleştiriyor, gerekli danışmanlığı alıyor ve aynı girdileri kullanarak aynı elemanla 120 adet üretmeye başlıyor. Verimlilik çok önemli. ülke. Aydın’daki firmalarımızı bu modern fabrikalardan yararlanmaya davet ediyoruz.”

Varank, artan enerji fiyatları ve enerji tüketiminin çevresel etkileri dikkate alındığında enerji verimliliğinin rekabetin en önemli belirleyicisi olduğunu belirtti.

Üretimin, başta enerji olmak üzere kaynakların verimli kullanıldığı, atıkların en aza indirildiği, atıkların geri dönüştürüldüğü ve karbon ayak izinin olmadığı bir yapıya dönüşmesi gerektiğini kaydeden Varank, “Bildiğiniz gibi ülkemizdeki net elektrik tüketiminin neredeyse yarısı ülke sanayi bölümü ile alakalıdır.Bu doğrultuda kısa adımız TEVMOT.KOBİ’lerde enerji verimli motorların teşvik edilmesi projesi ile önemli bir çalışmaya başladık.Belirlediğimiz 7 OSB’de faaliyet gösteren 43 KOBİ’nin kullandığı 363 adet verimsiz motoru değiştirdik. pilot olarak, yeni nesil verimli motorlar ile 1500 megavat-saat elektrik tasarrufu sağladık. 685 ton karbon eşdeğeri. Maliyet emisyonu azaltımı sağladık.” dedi.

Varank, Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansında şirketlerin temiz üretim, enerji verimliliği, yalın üretim ve yenilenebilir enerji alanlarında projelerine yaklaşık 120 milyon TL kaynak aktardığını vurguladı.

TÜBİTAK aracılığıyla sanayi, akademi ve kamu kurumlarının güç ve kaynak verimliliği alanında yaklaşık 2 bin 400 projesine 2,3 milyar lira kaynak sağladıklarını anlatan Varank, sanayicinin kendi elektriğini üretmek için yaptığı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarını da bütçeye dahil ettiklerini söyledi. bölgesel teşvikler kapsamında ve işletmelerin güneş paneli veya yel değirmeni kurması. Bölgesel teşviklerden yararlanabildiklerini, şubat ayından bu yana şirketlerin 3 bin megavatlık enerji yatırımı için teşvik başvurusunda bulunduğunu kaydetti.

“Destek ve teşviklerin etkilerini analiz ediyoruz”

AB eş finansmanı ile destekledikleri rekabetçi segmentler programı kapsamında verimlilik temalı 9 projeye yaklaşık 63 milyon Euro tahsis ettiklerini belirten Bakan Varank, bu sayede dünyanın dijital dönüşümüne yönelik ortak araştırma merkezleri kurduklarını söyledi. imalat sanayi, alüminyum, dokuma, beyaz eşya, mobilya, makine, otomotiv ve enerji sektörlerinde ortak kullanım atölyeleri inşa ettiklerini belirtti.

Türkiye olarak en büyük ticaret partneri olan AB’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Varank, sektörün rekabet gücünü korumak için Türkiye’yi Avrupa yeşil anlaşması ve karbon nötr amacına hazırladıklarını, Dünya Bankası ile yürüttükleri 250 milyon Euro’luk finansman programıyla 54 OSB bölgesinin yeşil dönüşümüne destek vereceklerini, bu ay ilk ihalelerin yapılacağını hatırlattı.

Varank, ülke olarak çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Sadece takviye vermekle kalmayıp bilimsel bilgilerle de ekosistemi yakından takip ettiklerini belirten Varank, şunları kaydetti:

“Tabii kendimizi bir bütün olarak görmüyoruz. Yaptığımız işte başarılı mıyız, doğru mu yapıyoruz, kendimizi kontrol ediyoruz, kendimizi de kontrol ediyoruz. Bakanlık olarak verdiğimiz destek ve teşviklerin Türkiye’deki etkisini analiz ediyoruz. bize emanet edilen bütçemizin etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak için gerekirse bu programlar ile 2022 yılında bu alanda 12 adet rapor hazırlayarak şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştık.”

Endeks çalışmalarının 2021 sonuçlarını dün İzmir’de düzenlenen 9’uncu Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hani teknoloji öğrenmek için New York’a, Londra’ya gidiyor birileri. Teknolojiyi öğrenmek, yenilikleri takip etmek, dünyada neler olup bittiğini görmek için New York Londra Londra’ya gitmeye gerek yok dedik. , İzmir’e götürelim, Aydın’a götürelim, herkesle paylaşalım. İzmir’de dün Büyükşehir Belediye Başkanını toplantımıza davet ettik, gelmedi. Bugün Hasret hanımı davet ettik, hukukumuz onunla eskiye gidiyor, bugün de gelmedi. Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları çıktı televizyonlara.” Çıkıp ‘Bizi davet etmiyorlar’ diyorlar, böyle cümleler kuruyorlar. Son olarak İmamoğlu, ‘Beni Togg’un fabrika törenine çağırmadılar, eğer olursa. olsaydı giderdim’ Bir zamanlar Togg’un töreni Bursa’daydı İstanbul’la alakası yok ama bakın belediye başkanlarını çağırıyoruz gelmiyorlar İmamoğlu Bey’i kalkınma ajanslarının İstanbul’daki programlarına davet ediyorum. , ama gelmiyor. Demek ki biraz dürüst ve samimi olmamız gerekiyor.”

Teknoloji ve inovasyon alanında belediyeler ile siyasi partiler arasında fark gözetmediklerini kaydeden Bakan Varank, “Biz samimiyiz, dürüstüz, muhataplarımızdan da dürüstlük ve samimiyet bekliyoruz. Onun için bunları kullanmayın. politik olarak utanacaksınız.” söz konusu.

“Gücümüzü Türk sanayisinden alıyoruz”

Kovid-19’un dünya ekonomisindeki dengeleri değiştirdiğini, Rusya-Ukrayna savaşının dünya ekonomisini etkilediğini belirten Varank, şunları kaydetti:

“Ancak son 20 yılda dirayetli bir Türk sanayisi inşa etmeyi başardık, bu da son 20 yılda bize inanç veriyor. Gücümüzü Türk sanayisinden alıyoruz. Sektörel çeşitliliği her geçen gün zenginleşen bir sanayi altyapımız var. güçlüyüz çünkü en zor şartlarda bile üretebiliyoruz.Üstyapıya yaptığımız yatırımlar sayesinde her türlü şoka en hızlı şekilde cevap verebiliyoruz.Öyle ki sektörümüz şu anda ihracatın lokomotifi konumunda. Ekim ayında sanayi üretimimiz yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 2,5 arttı. Sanayi üretimimiz yılda ortalama yüzde 6.3 büyüyor. Ayrıca burada sadece büyüklük artışından bahsetmiyoruz. Yüksek teknolojili imalat sanayi üretiminde gözlenen artış, sektörümüzdeki dönüşümün ve sağlıklı büyümenin nerede olduğunu net bir şekilde göstermesi açısından çok değerlidir. y geliyor.”

Savunma sanayi ihracatının 4 milyar doları geçtiğini ve bu alanda ilk kez ithalatın ihracatı geçtiğini hatırlatan Varank, bunların bir ülkenin gerçek gelişmişliğinin önemli göstergeleri olduğunu ve bu ivmeyi sürdürmek istediklerini söyledi.

Toplam faktör verimliliğine baktığımızda Türkiye ekonomisinin son 20 yılda sürdürülebilir bir büyüme trendi yakaladığını anlatan Varank, “Sadece son 3 yılda ortalama yüzde 6,4’lük bir artış yakaladık, umarım bunu artırarak devam ettiririz. Toplam faktör verimliliği konusunda özellikle üreticimizi ve sanayicimizi bu tür faaliyetlerle destekliyoruz.Verimlilik yatırımlarına hız vererek burada çok daha güzel sonuçlar almaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Varank konuşmasının ardından mikro ve küçük işletmeler, orta ölçekli işletmeler, büyük ölçekli işletmeler, Ar-Ge, güç verimliliği, dijital dönüşüm, süreç yumuşatma ve kamu kategorilerinde dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Programın ardından toplu fotoğraf çekildi.

Programa Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Güçlü Erim ve Wish Posacı, AK Parti MKYK Üyesi Seda Sarıbaş, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Öte yandan Bakan Varank, Aydın’daki temasları kapsamında Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Şirinevler Escort
Erenler Escort
Yenişehir Escort
Ayazağa Escort
Katipmustafa Çelebi Escort
Doğu Escort
Barbaros Escort
Fevzi Çakmak Escort
Saray Escort
Polonezköy Escort
Burhaniye Escort
Gazitepe Escort
Girne Escort
Yolçatı Escort
Topkapı Escort
Ümraniye Escort
Aydınlı Escort
Turgut Reis Escort
Esenceli Escort
Ağva Escort
İmrahor Escort
Subaşı Escort
Türkali Escort
Soğanlık Yeni Escort
Gümüşyaka Escort
Kordonboyu Escort
Gülensu Escort
Yavuz Selim Escort
Yeşilvadi Escort
Çınar Escort
Orhan Gazi Escort
İnönü Escort
Akşemseddin Escort
Sancaktepe Escort
Telsizler Escort
Sultangazi Escort
Gazitepe Escort
Bağlar Escort
Çengelköy Escort
Emniyet Evleri Escort
Çınardere Escort
Fevzi Çakmak Escort
Nisbetiye Escort
Kavakpınar Escort