Haber

Adana hak ettiği yere gelecektir.

ADANA (İGFA) – Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar ile birlikte Çukurova Kulüpler Derneği’nin Çukurova Kulüp’te düzenlediği “Adana Sohbetleri” konulu toplantıya katılarak, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgi vererek sunum yaptı. . .

Adana Büyükşehir Belediyesi’ni 4,5 milyarın üzerinde borç ve 1,2 milyar civarında gelirle devraldıklarını, borcun her ay 50-60 milyon lira arttığını hatırlatan Önder Zeydan Karalar, 2019’da olumsuz tabloyu tersine çevirdiklerini ifade etti. bu nokta.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gelir sıralamasında 30 büyükşehir arasında 22. sırada yer aldığını kaydeden İşadamları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Adana’dan vergi ödenmesini sağlayarak Adana’nın gelirini artırdıklarını, ortalama bin liralık bir artış sağladıklarını kaydetti. Ayda 72 milyon lira. Bir varlık olduğunu ancak bunu daha üst bir seviyeye taşımayı planladıklarını belirtti.

Başkan Zeydan Karalar, “Göreve geldiğimizde borcumuz gelirimizin yaklaşık 4 katıydı. Bu yılın sonunda gelirimiz 4,5 milyar civarında olacak, borcumuz 4 milyar liraya inecek. Gelirini artıran, borç ödeyen, hizmeti çoğaltan aktif bir belediye olduk” dedi.

Lider Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişle kıyaslanamayacak şekilde asfalt döktüğünü, uzak ilçelerde bile bakir köy kalmadığını belirterek, mali disiplin sonucunda yapılan tasarrufların nasıl dönüştürüldüğünü ifade etti. hizmetleri, daha önce büyük meblağlara kiralanan iş makineleri satın alınarak belediyeye getirilmekte ve bu işlemlerle belediye belediyeye devredilmektedir. iş yapabileceklerini söyledi.

Toplu ulaşımda kullanılmak üzere 81 otobüs için anlaşmaya varıldığını, 60 tır ve iş makinesi alımının yapıldığını, 86 günde alt geçit yapıldığını ve yeni yolların yapıldığını hatırlatan Önder Zeydan Karalar, Adana’yı şantiyeye çevirdiklerini vurguladı, ve tüm bunları gelirlerini artırarak ve borçlanmadan yaptıklarını.

Öğretmenler Bulvarı’nda değerli bir alt geçit için ihaleye çıkılacağını ve bunu borçlanmadan yapacaklarını açıklayan Önder Zeydan Karalar, Şakirpaşa noktasındaki üst geçidi tamamladıktan sonra D-400’deki sorunların azalacağını vurguladı.

Hafif raylı sistemin ikinci fazı için Cumhurbaşkanlığı onayını beklediklerinin altını çizen Önder Zeydan Karalar, onaylanmasını umdukları projenin Adana’nın ulaşım sorununun analizi açısından büyük değer taşıdığını belirtti. Tramvay için harekete geçeceklerini söyleyen Önder Zeydan Karalar, ulaşım sorununu azaltmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Tarımsal kalkınma, eğitim, yurtlar, kreşler, kütüphaneler, parklar, arıtma tesisleri, altyapı, yol, su, engelli vatandaşlara yönelik tesisler, kadınlara yönelik NİYET Akademisi, spor-sporcuya destek ve diğer hizmetler hakkında bilgi veren Lider Zeydan Karalar, kaliteyi anlattı ve hizmet miktarı. gün geçtikçe artırdıklarını söyledi.

Katılımcıların sorularını içten ve içtenlikle yanıtlayan Önder Zeydan Karalar, Adana’nın tüm zamanını ve gücünü sorunlarını çözmek için harcadığını ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Sadece rutin belediyecilik hizmetlerini yürüten bir yönetim biçimini uygulamadıklarını kaydeden Önder Zeydan Karalar, Adana’nın tanıtımına katkı sağladıklarını, şehrin atıl potansiyel gücünü kinetik güce dönüştürdüklerini, buraya gelenlerin de belediyeye destek olduğunu ifade etti. Adana tanıtım yapılırken görenleri hayrete düşürdü.

Başkan Zeydan Karalar, Çukurova Havalimanı’na karşı olmadıklarını ancak Adana Havalimanı’nın kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını açıkladı.

Başkan Zeydan Karalar, “Adana’yı ve ülkemizi çok seviyoruz. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan laik, demokratik Cumhuriyet’e derinden bağlıyız. Ülkemizin Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden sapmasını istemiyoruz ve bu konudaki mücadelemiz devam edecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu