Haber

Avustralya’da çıkan yangınlarda 15 bin hektar alan zarar gördü

Avustralya’nın New South Wales (NSW) eyaletinde 5 Mart’ta başlayan ve tamamen kontrol altına alınamayan yangınlarda şimdiye kadar 15 bin hektar arazi telef oldu.

Yerel basında yer alan haberlere göre yangınlarda çok sayıda bina da yandı, yüzlerce hayvan telef oldu.

Yetkililer, bugüne kadar 15 bin hektar alanın telef olduğu yangınlarda 400 koyun ve 300 büyükbaş hayvanın telef olduğunu bildirdi.

Yangının önümüzdeki günlerde Crudine, Pyramul ve Hargraves başta olmak üzere çevre bölgelere sıçrayabileceği uyarısı yapıldı.

Şiddetli rüzgarın alevleri hızla yayması sonucu çıkan yangını kontrol altına alma çalışmalarına yaklaşık 200 itfaiye ve 14 uçağın katıldığı bildirildi.

Avustralya’nın NSW eyaletinde 6 Mart’ta hava sıcaklığının 40 dereceyi geçmesiyle Ocak 2021’den bu yana en sıcak günlerin yaşandığı belirtildi.

Avustralya’nın NSW, Queensland, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde Eylül 2019’da başlayan ve yaklaşık 6 ay süren benzeri görülmemiş büyüklükteki orman yangınlarından 34 kişi doğrudan etkilendi ve duman gibi zarar verici etkiler nedeniyle 445 kişi hayatını kaybetti.

Ülke tarihinde “Kara Yaz” olarak bilinen yangınların 18 milyon hektarı aşkın bir kısmını yok ettiği alanda 3 bin 500 ev ve 5 bin 852 bina yandı, çok sayıda hayvan telef oldu.

demrehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu