Haber

Avrupa şampiyonu Grekoromen Güreş Milli Takımı yurda döndü

Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nı kazanan Grekoromen Milli Takım, yurda döndü.

Kariyerinde 12. Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak Rus Alexander Karelin’in rekorunu egale eden Rıza Kayaalp’in de aralarında bulunduğu çok sayıda milli güreşçi, İstanbul’dan Ankara’ya hava yoluyla uçtu.

Sabah saatlerinde başkente gelen milli güreşçiler, Esenboğa Havalimanı ASKİ’de SporSporcular, antrenörler, yöneticiler ve yakınları kulübü çiçeklerle karşıladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde dış hatlardan çıkan milli güreşçilerden İşk Kayaalp, basına yaptığı açıklamada, “Geçen yıl 12. Avrupa şampiyonluğunu kazanacağıma dair söz vermiştim. Aleksandr Karelin’in rekoruna eşit. Bir başarı elde ettim. Bundan dolayı mutluyum. Umarım seneye rekorun tek sahibi ben olurum.” dedi.

Üst üste şampiyonluklar kazanmanın kolay olmadığını vurgulayan İş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok emek ve emek ister. Devletimiz bizi köyden aldı, güreş eğitim merkezinde devletin ekmeğini yedik. Bizden tek istediği altın madalya almak, bayrağımızı dalgalandırmaktı. Bu sadakatin karşılığını vermeye çalışıyorum. Hedefim güreşi bırakana kadar zirvede olmak. Bu hedef doğrultusunda bugüne kadar geldik. “Son 3 büyük şampiyonluk kaldı; dünya, Avrupa ve 2024 Paris Olimpiyatları. Bundan sonra bu işi bırakmak istiyorum. İnşallah bu işi üç şampiyonlukla tamamlayarak bitireceğim” dedi.

Final maçında sakatlık geçirdiğini aktaran milli güreşçi, “Parter pozisyonunda bacağımda bir ses duydum. Rekor gitti dedim. Ayağa kalktım, ağrım çoktu ama adım atabiliyordum.” Hocalarıma ve seyircilere hiç fark ettirmedim.Dört dakikada anlatamayacağım bir duyguya kapıldım.Benim için inanılmaz zordu.Neredeyse tüm gücümü tek ayağıma verdim.Allah bana sabır ve dayanıklılık verdi. Bir mucize diyorum. Sakatlanmasaydım rahatlıkla kazanabileceğim bir maçtı.” dedi.

Milli sporcunun eşi Zeynep Yılmaz Kayaalp, Rıza ile gurur duyduğunu belirterek, “Bizi en çok iten şey hasret. Rıza sayesinde. umut. Gerçekten çok çalışıyor. Bunca yıl zirvede kalmak her cesur adamın bedeli. Hayır. Son maç inanılmaz derecede heyecan vericiydi.” ifadeleri kullandı.

Gümüş madalya kazanan milli atlet Ali Cengiz final maçında talihsizlikler yaşadığını belirterek, “Bunlara takılmamamız gerekiyor. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları. Bu doğrultuda ilerliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Grekoromen Milli Takım Teknik Direktörü Erdoğan Karaali, sporcuları tebrik ederek, “Takım şampiyonasında herkesin emeği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Misyonumuzu hakkıyla yerine getirdiğim için mutluyum. Şimdi hedefimiz Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlar. umarım daha iyi olur.” dedi.

Avrupa şampiyonu olan Grekoromen Milli Takım’da Rıza Kayaalp, Adem Burak Uzun ve Burhan Akbudak altın, Ali Cengiz gümüş, Yunus Emre Başar ve Selçuk Can bronz madalya kazandı.

Türkiye, erkekler serbest, grekoromen ve bayanlar kategorilerinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nı 6 altın, 3 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 17 madalya ile tamamladı.

savastepeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu