Haber

Araştırma: Derin deniz madenciliğinin gürültüsü deniz memelilerine zarar verebilir

Bilim adamları, derin deniz madenciliğinden kaynaklanan gürültünün balinalar ve yunuslar gibi deniz memelilerinde onarılamaz hasarlara neden olabileceği konusunda uyardı.

The Guardian’ın haberine göre Exeter Üniversitesi ve Greenpeace Araştırma Laboratuvarları’nın iş birliği yaptığı araştırmada, derin deniz madenciliği kaynaklı kesintisiz gürültünün balina ve yunus gibi deniz memelilerinin sağlığına zarar verebileceği belirtildi.

“Frontiers in Marine Science” dergisinde yayınlanan ve özellikle Pasifik Okyanusu’ndaki balinalar ve yunuslar gibi deniz memelileri ile derin deniz madenciliği arasındaki bağlantıya odaklanan araştırma, gürültü kirliliğinin akıllı canlılara onarılamaz zararlar verebileceğini ortaya koydu. ve denizde yaşayan hassas hayvanlar.

Deniz memelilerinin derin deniz madenciliği ile olan bağlantısını, yerleşim yerindeki kesintisiz bir inşaat çalışmasına benzeten Exeter Üniversitesi’nden Dr. Kirsten Thompson, bu durumun insanların ruh sağlığını bozabileceğine ve insanların gürültüden kaçmak için ellerinden geleni yapacaklarına dikkat çekti. aynı durumun deniz madenciliği nedeniyle balinalar ve yunuslar için de geçerli olduğuna dikkat çekti.

Araştırma, ses kirliliğinden muzdarip olabilecek deniz memelileri ve diğer büyük hayvanlar üzerindeki etkinin, ticari madenciliğe izin verilmeden hemen önce değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Greenpeace aktivisti Loisa Casson, “Derin deniz madenciliği şirketleri, bu endüstrinin balinalar, yunuslar ve diğer türler üzerindeki etkilerine ilişkin araştırma eksikliğine rağmen okyanusları yağmalamaya kararlı” dedi. derin deniz madenciliği. ” sözünü kullandı.

Yıllardır yapılan çalışmalarla derin deniz madenciliğinin okyanuslara vereceği zararın tam olarak anlaşılamadığını söyleyen Casson, “Hükümetler derin deniz madenciliğinin başlamasına izin verirlerse okyanusları koruma sözlerini yerine getiremezler” dedi. mavi balina gibi türleri korumak için. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu