Haber

Aksaray’da selde kaybolan bebek için kadavra arama köpekleri kullanıldı

AKSARAY’da 3 gün önce şiddetli yağış nedeniyle oluşan selde annesi Hayriye Balcan ile birlikte araçtan atlayıp akıntıya kapılan Asel bebeği ararken, polis ve jandarmanın 4 kadavra arama köpeği de arama çalışmalarına katıldı. aramak.

Aksaray’da pazar akşamı etkili olan şiddetli sağanak, Sevinçli ve Güçlünkaya köyleri ile Kireçlik mevkiinde su baskınlarına neden oldu. Sel nedeniyle Kireçlik mevkiinde yol yarıldı. Su altında kalan araçlardan birinde bulunan 2 çocuk annesi Gülseren En (53), hayatını kaybetti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler tarafından eşi Çapan En ve diğer araçlarda bulunan 13 kişi kurtarıldı. Selden sağ kurtulan Nazif Balcan (25) ve eşi Hayrice Balcan, 3 aylık bebekleri Asel’i akıntıya kaptırdı. Kurtarılarak hastaneye kaldırılanlar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

KADAVRA ARAMA KÖPEKLERİ KÜÇÜK ASEL’İ ARIYOR

Asel bebeği arama çalışmaları devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na ait 4 kadavra arama köpeği de bu sabah çalışmada kullanılmaya başlandı.

‘UMUTLA ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Arama çalışmalarına katılan Asel bebeğin amcası Enver Balcan, “3 gündür burada bekliyoruz ve umutla aramaya devam ediyoruz. İnşallah Rabbim onu ​​bize canlı verir. Eğer hayatta değilse istiyoruz” dedi. en azından bir mezar taşı. Umarım köpeklerle yaptığımız bu aramadan sonuç alırız. Umutluyuz.” Devletimiz bu konuda elinden geleni yapıyor. Asel bebeği tüm imkanlarıyla arıyor. Ayrıca vatandaşlarımızdan da büyük destek alıyoruz. AFAD’dan, jandarma ve polisten destek alıyoruz. Arama, gece vardiyası da dahil olmak üzere 350-400 kişilik güçlü bir ekiple gerçekleştiriliyor. Aramalar şu anda devam ediyor. “Allah devletimize rahmet eylesin. Umutla beklemeye devam ediyoruz” dedi.

habermeric.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu